Twitter hacks

Elon Musk dient tegenvordering in, waarin hij Twitter beschuldigd van fraude

De CEO van Tesla Motors, Elon Musk, zit momenteel verstrikt in een juridische strijd met social media-gigant Twitter, aangezien Musk zich onlangs teruggetrokken heeft uit de overname van het bedrijf. Als gevolg hiervan heeft Twitter een rechtszaak aangespannen tegen de miljardair om hem te dwingen om de deal van $44 miljard doorgang te laten vinden.

Musk laat het echter hier niet zomaar bij zitten. Hij heeft namelijk besloten om een tegenvordering in te dienen, waarin hij het platform beschuldigd van fraude. Het gaf het volgende aan:

“Deze actie vloeit voort uit Twitter’s verkeerde voorstelling van zaken aan de Musk-partijen met betrekking tot de toestand van het bedrijf en de ‘key metrics’ die Twitter gebruikt om het aantal gebruikers op zijn platform te evalueren.

Twitter heeft het aantal valse en spam-accounts op zijn platform verkeerd geteld, als onderdeel van zijn plan om investeerders te misleiden over de vooruitzichten van het bedrijf door zich te concentreren op de vermeende honderden miljoenen mDAU.”

Het social media platform definieert dagelijks actieve gebruikers met inkomsten (mDAU) als “gebruikers die zich op een willekeurige dag hebben aangemeld en toegang hebben gekregen tot Twitter via Twitter.com of Twitter-applicaties die advertenties kunnen weergeven.” De tegenpartij ging verder met het volgende:

“Na ondertekening van de fusieovereenkomst kwamen de Musk-partijen echter verontrustende feiten te weten die de verklaringen van Twitter ernstig in twijfel hebben getrokken.”

Het ging verder met:

Terwijl Twitter de rechtbank vraagt ​​om de Musk-partijen te dwingen om de deal rond te maken ondanks de verkeerde voorstelling van zaken en contractuele schendingen van Twitter, zoeken de Musk-partijen verlichting van de ernstige ongelijkheid van een dergelijk resultaat.

De Musk-partijen stellen dan ook hun tegenvorderingen wegens contractbreuk en ontbinding in op basis van de fraude van Twitter.”

Twitter diende donderdag een reeks weerleggingen in, in reactie op Musk’s tegenaanklacht, waarbij de CEO van Tesla werd beschuldigd van het kiezen van cijfers en een verkeerde voorstelling van zaken gaf over hoe zijn online advertentiesysteem werkt, waarop Bret Taylor, een Twitter-bestuurslid, reageerde met het volgende:

“Twitter heeft een reactie ingediend op de tegenvorderingen van Dhr. Musk. Zijn beweringen zijn feitelijk onjuist, wettelijk ontoereikend en commercieel irrelevant. We kijken uit naar het proces in de Delaware Court of Chancery.”

Binance ook verwikkeld in de rechtszaak

Twitter heeft cryptocurrency-beurs Binance en meer dan een dozijn van Musk’s adviseurs en potentiële geldschieters gedagvaard als onderdeel van zijn rechtszaak tegen de CEO van Tesla. In mei onthulde Musk dat hij financiering had gekregen van 18 bedrijven om Twitter te kopen, waaronder Binance.

De andere bedrijven en personen die door Twitter werden gedagvaard, waren Factorial Funds, Benefit Street, Bandera Partners, Founders Fund Growth II Management, Citadel CEO Ken Griffin, Tesla en SpaceX. De dagvaardingen eisen dat ze documenten en communicatie overhandigen die de beschuldiging van Musk dat Twitter het aantal nep- of spamaccounts op zijn platform te weinig heeft gerapporteerd, ondersteunen of weerleggen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN