Nederlandse analist schetst wat Bitcoin en Ethereum te wachten staan

Terwijl de top activa het moeilijk lijken te hebben, lijkt de globale marktkapitalisatie van de cryptowereld ook diep in de problemen te zitten, met elke nieuwe dag die de Dollar Index versterkt. Michaël van de Poppe, een populaire Nederlandse cryptocurrency-analist, bracht hierom onlangs de mogelijke doelen in kaart voor de prijzen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) vóór de langverwachten Merge van de laatstgenoemde.

DXY Index moet ommekeer maken

Sinds het dieptepunt in het recente verleden rond $1 biljoen lag, is de globale marktkapitalisatie gestaag aan het leeglopen. De niveaus schommelen al enige tijd in de buurt van $978 miljard, maar zijn nooit voorbij dit niveau gekomen.

Terwijl de USD in de internationale markt sterker wordt, gelooft de analist dat het marktsentiment “ultiem laag” is Daardoor is het moment van de waarheid aangebroken voor de hele sector. Hij tweette het volgende:

“Geconfronteerd met een nieuwe test van de 200-weekse MA, die uiteindelijk zou kunnen leiden tot een HL en een nieuwe test. Het sentiment is op een ultiem dieptepunt. DXY moet echter snel omkeren of zijn top bereiken.”

Volgens de expert ligt de globale marktkapitalisatie momenteel dicht bij kritieke 200-daagse voortschrijdende gemiddelden, wat de prijs zou kunnen aanzetten tot een nieuw hoger dieptepunt na een herovering. Wanneer het marktsentiment slecht is en de DXY geen bearish divergentiepotentieel heeft, wordt een langere prijsdaling waarschijnlijker.

Bitcoin op het punt om $19k te testen

De Bitcoin prijs schommelt al meer dan 36 uur om en nabij $20.000. Terwijl sommigen geloven dat deze consolidatie uiteindelijk tot een enorme uitbraak kan leiden, denken anderen dat de BTC prijs nieuwe dieptepunten kan neerzetten voordat hij doorbreekt. Van de Poppe geeft echter een mogelijke uitkomst voor de Bitcoin koers als het een belangrijk wekelijks steungebied weet te breken. Hij tweette:

“- Potentieel scenario op Bitcoin, aangezien we worden geconfronteerd met een test van een wekelijks ondersteuningsniveau. Het testen van de $19k-regio lijkt onvermijdelijk. De vraag is of we de dieptepunten zullen breken of gewoon een HL creëren (gebaseerd op Total Market Cap 200-Week MA).

– Iedereen wacht op $14K. Lijkt onwaarschijnlijk.”

Hype omtrent Ethereum-upgrade kan weer opleven

Vooruitlopend op de Merge genereert de beroemde analist een bullish signaal voor de Ethereum koers. Van de Poppe voorspelt dat de correctieve fase van de ETH spoedig tot een einde zal komen. Hij gaf het onderstaande aan:

“Kijkend naar een scenario als dit op Ethereum.

– Einde van correctie relatief snel, cruciaal niveau rond $1.350.
– Merge hype die de komende weken begint te ontbranden, waardoor de markten stijgen.
– Als het blok rond $1.300-1.350 verloren gaat -> $1.000 daarna.

Sommige van de on-chain rapporten, daarentegen, wijzen op een daling van Ethereum’s dagelijkse nieuwe adressen, die eerder meer dan 250K hadden bereikt. Dit kan erop wijzen dat investeerders hun aandacht van Ethereum aan het verleggen zijn. De komende gebeurtenis zou de situatie voor het activum en de bredere cryptocurrency-markt kunnen omkeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!