Altseason

320 miljoen mensen zitten in cryptocurrency, aldus nieuw onderzoek

Volgens een nieuwe studie van TripleA, een bedrijf dat zich concentreert op het leveren van diensten omtrent digitale betalingen, gebruiken honderden miljoenen mensen over de hele wereld cryptocurrency.

De in Singapore gevestigde organisatie verzamelde voor het onderzoek gegevens uit meer dan een dozijn verschillende rapporten en enquêtes. Als gevolg hiervan kwam het tot de conclusie dat het wereldwijde bezit van cryptocurrencies vanaf dit jaar gestegen is tot gemiddeld 4,2%, met meer dan 320 miljoen wereldwijde gebruikers van digitale activa.

Als er gekeken wordt naar welke gebieden in de wereld het meest voorop lopen op het gebied van adoptie, is te zien dat de Verenigde Staten, met ruim 46 miljoen gebruikers, de ranglijst aanvoert. India en Pakistan volgen daar vlak achter met respectievelijk 27 miljoen en 26 miljoen gebruikers.

Volgens de studie heeft Azië momenteel de meeste crypto-gebruikers met 130 miljoen. Afrika komt op de tweede plaats met 53 miljoen gebruikers, en Noord-Amerika volgt op korte afstand op de derde plaats met 51 miljoen gebruikers.

Als er echter gekeken wordt naar dezelfde ranglijst maar we besluiten te sorteren op het percentage van de populatie, is te zien dat Vietnam, Oekraïne en de VS bovenaan staan, met respectievelijk 20,27%, 15,72% en 13,74%. Als we vervolgens kijken naar de percentages van Nederland en België, dan zijn die volgens deze studie een stuk lager, namelijk 2,75% en 1,98%.

Bron: TripleA

Uit de studie bleek dat de groei van crypto-gebruikers sinds 2014 vergelijkbaar is met de adoptiesnelheid van internet in de jaren ’90. Het gaf tevens aan dat BTC van 2012 tot 2021 met 540.000% in waarde steeg. Het zei het volgende hierover:

“Bitcoin bereikte in 2021 een jaarlijkse groei van 60% en de markt voor cryptocurrency zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 56,4% van 2019 tot 2025.”

Volgens het onderzoek vindt meer dan 85% van de bedrijven uit de Verenigde Staten dat het mogelijk maken van betalingen met digitale activa een belangrijk doel is. Verder zagen bedrijven die cryptocurrency-betalingen accepteren gemiddeld een toename van 327 procent in ROI en tot 40% meer nieuwe consumenten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN