Lazarus LinkedIn

Onderzoek: Er is meer dan $100 miljoen aan NFT’s gestolen in één jaar tijd

Nieuwe gegevens van het gerenommeerde crypto-inlichtingenbedrijf Elliptic hebben onthuld dat criminelen sinds vorig jaar voor meer dan honderd miljoen dollar aan non-fungible tokens (NFT’s) hebben gestolen. Het bedrijf gaf namelijk aan dat tussen juli 2021 en juli 2022 voor meer dan $100 miljoen aan NFT’s als gestolen werd gemeld, waarbij juli van dit jaar de hoogste maand ooit was. Het zei het onderstaande:

“Er is tussen juli 2021 en juli 2022 publiekelijk gemeld dat er voor meer dan $100 miljoen aan NFT’s is gestolen door middel van oplichting, met een gemiddelde opbrengst van $300.000 per scam. In juli 2022 werden meer dan 4.600 NFT’s gestolen – de hoogste maand ooit – wat aangeeft dat oplichting niet is afgenomen ondanks de crypto-bearmarkt.”

Elliptic constateert dat Tornado Cash, de onlangs door Amerika gesanctioneerde crypto-mixservice, de eerste keuze was voor criminelen, aangezien het in meer dan de helft van alle NFT-witwaszaken werd gebruikt totdat het in de VS niet meer mocht worden gebruikt. Het gaf het volgende aan:

“Tornado Cash, een door de VS gesanctioneerde mixer, was de bron van $137,6 miljoen aan crypto-activa die werden verwerkt door NFT-marktplaatsen en het wasmiddel bij uitstek voor 52% van de NFT-zwendelopbrengsten voordat het in augustus werd gesanctioneerd door OFAC [Office of Foreign Assets Control] 2022.

Het veelvuldige gebruik ervan door dreigingsactoren die zich bezighouden met NFT’s benadrukt verder de noodzaak van een effectieve screening van sancties door NFT-platforms.”

Tornado Cash werd eerder deze maand verboden door de OFAC van het ministerie van Financiën, nadat het werd beschouwd als een bedreiging voor de nationale veiligheid vanwege banden met criminele activiteiten. In navolging hierop werd Alexey Pertsev in Nederland opgepakt door de FIOD. Dit zorgde echter voor flink wat controverse in de cryptocurrency-markt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN