Terra LUNA

USTC en LUNC stijgen flink en niemand weet waarom

Gisteren was een goede dag voor Luna Classis (LUNC) en TerraclassicUSD (USTC). De twee mislukte tokens hebben in de afgelopen 24 uur een aanzienlijke prijsstijging meegemaakt. Ten opzichte van 24 uur geleden is LUNC gestegen met bijna 10% naar een niveau boven de $0,0001. USTC is nog harder gestegen met een plus van meer dan 20% ten opzichte van 24 uur geleden. Het is op zijn minst merkwaardig te noemen dat deze tokens stijgen terwijl de crypto-community deze tokens heeft afgedaan als mislukt.

In mei crashten de twee tokens heftig toen de UST-stablecoin zijn peg met de Amerikaanse dollar verloor. Hierdoor kwam de blockchain zelf ook in de problemen, waardoor LUNC van meer dan $100 naar ongeveer $0 ging. Sindsdien is de Terra-blockchain gesplitst naar een nieuwe chain die Terra 2.0 wordt genoemd. Vanaf dat moment veranderde het oude token in LUNC, terwijl het native token van de nieuwe chain de oorspronkelijke LUNA aanhield.

Interessant is dat de exacte oorzaak van de piek van de twee munten nog moet worden vastgesteld. Sommige mensen schrijven het toe aan het recente interview waarin Do Kwon zichzelf de schuld gaf van de ineenstorting van het Terra-ecosysteem. Do Kwon zei namelijk:

“Ik en alleen ik ben verantwoordelijk voor eventuele zwakheden die aan een shortseller zijn voorgelegd om winst te maken.”

Zijn uitspraken volgden op beweringen en speculaties dat er een mol zou kunnen opereren binnen de hogere rangen van Terra.

Nu USTC in de lift zit, waaien er ook discussies op of USTC erin kan slagen om te stijgen naar het niveau van de Amerikaanse dollar. Op het moment van schijven zou USTC een stijging van 40x moeten realiseren om op het oude niveau te kunnen komen. Op een bepaald moment in juli piekte UST met meer dan 470%, waardoor beleggers weer enige hoop kregen dat de stablecoin ergens in de toekomst zijn USD-koppeling zou kunnen terugwinnen.

Sommige mensen hebben beweerd dat Terra’s tokens mogelijk gebruikt worden voor pump & dumps, gezien de recente prijscrashes en opgelopen verliezen van beleggers. Toch zijn nieuwe LUNA en oude LUNC op verschillende crypto-exchanges wereldwijd genoteerd.

Uit de huidige statistieken blijkt dat OKX de meeste UST-transacties afhandelt. Kraken komt op de eerste plaats voor LUNC-handel. Met name de LUNC-community is actiever in vergelijking met de Luna 2.0-gemeenschap.

Op het moment van schijven wordt USTC verhandeld voor een prijs van $0,028.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN