Advocaat

Do Kwon huurt advocaten in voorbereiding op juridische stappen

De afgelopen tijd is het akelig stil gebleven rond de zaak tegen Terra (LUNA) en de oprichter, Do Kwon. Vandaag is echter naar buiten gekomen dat hij advocaten heeft ingehuurd van een buitenlands advocatenkantoor om zich voor te bereiden op juridische stappen. Het onderzoek door het openbaar ministerie van Seoul in het zuidelijk district zou de aanleiding geweest zijn.

Onlangs hebben officieren van Zuid-Korea huiszoekingen en inbeslagnames uitgevoerd bij 15 crypto-bedrijven. Hierbij zijn ook huizen en kantoren ingevallen van executives van Terra en verwante ondernemingen. Do Kwon en andere Terra-executives werden vervolgens aangemaand om voor de gerechtelijke procedures te verschijnen.

De oprichter van Terra heeft een benoemingsbrief van een advocaat ingediend bij het openbaar ministerie van Seoul in het zuidelijke district om zijn verdediging voor te bereiden in de Terra-crash- en fraudeonderzoeken.

Hij beweerde recentelijk in een interview dat hij niet van plan was terug te keren naar Zuid-Korea. Ook hebben de autoriteiten van het land geen contact met hem opgenomen of een aanklacht tegen hem ingediend. Toch zijn Do Kwon en andere executives gedagvaard voor onderzoek.

Het Joint Financial and Securities Crime Investigation Team van de aanklagers heeft transactiegegevens en ander bewijs verzameld met betrekking tot de Terra-LUNA-crash en beschuldigingen van fraude tegen Kwon en gelieerde ondernemingen. Bovendien wachten verschillende class actions en rechtszaken op het verschijnen van Do Kwon voor de rechtbanken. Het onderzoeksteam heeft Kim Mo en Daniel Shin, Terra-executives reisverboden opgelegd en Do Kwon een notification on arrival-bericht gestuurd.

Do Kwon ontkent en belooft mee te werken

Do Kwon heeft daarnaast beschuldigingen van fraude en witwassen tegen hem ontkend. Hij zei dat hij verantwoordelijk was voor de zwakheden short selling-krachten zouden hebben geprofiteerd. Bovendien heeft hij beloofd volledig eerlijk te zijn tegenover de autoriteiten en rechtbanken. Met de onderzoekers zal hij coördineren en feiten delen met betrekking tot de crash van Terra.

Er zijn verschillende class action-rechtszaken aangespannen tegen Terra, Do Kwon en gelieerde ondernemingen in de VS. In feite sluit Terra-insider “FatMan” zich ook aan bij een Amerikaanse class action-rechtszaak tegen Terra en zijn leidinggevenden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN