Bored Apes NFT’s bereiken nieuwe bodemprijs

Als gevolg van de aanhoudende neergang van de NFT-markt en de bredere crisis in de cryptomarkt, is de Ethereum-bodemprijs van de Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-collectie gedaald tot het laagste niveau sinds het begin van het jaar.

De bodemprijs van Bored Ape Yacht Club NFT’s is nu 65,68 ETH, een niveau niet meer gezien sinds 2 januari 2022. Sinds het op 1 mei een recordhoogte van 153,7 ETH bereikte, is de prijs gestaag gedaald, zoals blijkt uit statistieken van CoinGecko.

Met een marktkapitalisatie van 656.800 ETH is BAYC nog steeds de grootste NFT-collectie, vóór CryptoPunks, met een marktkapitalisatie van 655.000 ETH en een bodemprijs van 65,5 ETH.

Het is echter niet allemaal slecht nieuws voor degenen die Bored Apes bezitten. Vanwege de prijsvolatiliteit van Ethereum (ETH) is de BAYC-bodemprijs nu $107.000; veel lager dan het hoogste punt ooit van iets minder dan $256.000 aan het begin van het jaar, maar hoger dan het laagste punt ooit van iets meer dan $87.000 in juni.

Om olie op het vuur te gooien, betekent de dalende bodemprijs van Bored Apes dat collecties die zijn verkregen met leningen op het peer-to-peer leenplatform BenDAO mogelijk moeten worden geliquideerd.

BenDAO is een gedecentraliseerde beurs die het lenen van ETH mogelijk maakt in ruil voor NFT’s tot 40% van de bodemprijs van de NFT. Als de bodemprijs van de NFT onder een bepaalde drempel daalt, daalt de “gezondheidsfactor” van de NFT-gedekte lening tot onder 1, en als de lening niet binnen 48 uur wordt terugbetaald, wordt de NFT geveild aan de hoogste bieder.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!