Timmer van Fidelity gelooft dat stablecoin-regulatie de vraag naar crypto kan vergroten

De directeur van Global Macro bij Fidelity Investments, Jurrien Timmer, legde vorige week uit hoe de aanstaande regulering van stablecoins de vraag naar crypto zou kunnen vergroten. Timmer publiceerde in maart vorig jaar een onderzoek over asset-allocatie en of Bitcoin (BTC) daarbij hoort. Enkele conclusies uit het onderzoek waren:

“Bitcoin is mainstream geworden en wordt door steeds meer investeerders als een legitieme activaklasse beschouwd.”


“Bitcoin heeft zowel een dwingende aanbod-dynamiek (S2F) als een vraagdynamiek (de wet van Metcalfe).”


“Bitcoin wint aan geloofwaardigheid, en als een digitale analoog van goud, maar met een grotere convexiteit … Bitcoin zal na verloop van tijd meer marktaandeel van goud nemen.”


Hij zei ook dat goud nu concurrerend is met obligaties en de obligatierendementen bijna nul of negatief zijn. Het is logisch om een deel van de nominale obligatie-blootstelling van een wallet te vervangen door goud en activa die zich als goud gedragen. Hij eindigde door te zeggen:

“Als Bitcoin een legitieme waardeopslag is, schaarser is dan goud, en compleet wordt geleverd met een potentieel exponentiële vraagdynamiek, dan is het nu de moeite waard om te overwegen voor opname in een wallet (op een bepaald voorzichtig niveau en in ieder geval naast andere alternatieven, zoals zoals onroerend goed, grondstoffen en bepaalde aan een index gekoppelde effecten)?”

“Ondanks de vele besproken risico’s, waaronder factoren als volatiliteit, concurrenten en beleidsinterventie, kan het antwoord voor sommigen heel goed ‘ja’ zijn, althans voor zover die ‘ja’ alleen van toepassing is op componenten aan de 40-kant van 60/40. Voor die investeerders is de vraag van Bitcoin misschien niet langer ‘of’ maar ‘hoeveel?’.”

Afgelopen vrijdag was Timmer te gast in een aflevering van Crypto Banter van Ran Neuner, dat live werd gestreamd op YouTube. Met betrekking tot stablecoins en de regulering ervan, had hij het volgende te zeggen:

“Fidelity, die ik waarschijnlijk vertegenwoordig, we zijn sinds 2014 in Bitcoin. Niet veel mensen waarderen als een legacy financiële dienstverlener hoe lang we betrokken zijn geweest … Ik maakte deel uit van een delegatie in Austin, Texas, in juni [2022] voor de Consensus [evenement], en we hadden de regelgevers, we hadden de senatoren die voorstanders zijn van de ruimte, en we hadden daar de voorzitter van de CFTC.”

“En er was veel consensus – bij gebrek aan een beter woord – dat in ieder geval het reguleren van de stallen een soort van ultieme no-brainer is. U hoeft zich zelfs geen zorgen te maken of het een waardepapier of handelsartikel is. Dus dat was behoorlijk laaghangend fruit. En natuurlijk is het goed dat het hopelijk gaat gebeuren, want het zal die ruimte legitimeren, en het zal de institutionele adoptie helpen. Het zal instellingen een beetje comfortabeler maken dat er daadwerkelijk enkele vangrails bij betrokken zijn, ook al is het alleen de stabiele kant en niet de daadwerkelijke ruimte zelf, maar het zal in ieder geval een begin zijn. “

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!