Altseason

Coin Bureau benoemt drie factoren die deze maand de cryptomarkt zullen beïnvloeden

De gastheer van het populaire YouTube-kanaal Coin Bureau heeft aangegeven dat de aankomende economische gegevens die de komende maand uitkomen, een groot effect kunnen hebben op cryptomarkt. De presentator, simpelweg bekend als Guy, gaf aan zijn 2,09 miljoen abonnees aan dat de markt voor digitale activa met verschillende wildcards wordt geconfronteerd die de recente rally zouden kunnen inkorten.

De eerste die de analist benoemt is de Amerikaanse Personal Consumption Expenditures (PCE) index, een maatstaf voor de veranderingen in prijzen die mensen in de VS betalen voor goederen en diensten. Hij zei hierover het volgende:

“De eerste zijn de PCE-cijfers voor juli die op 26 augustus uitkomen. Aangezien de PCE het favoriete inflatiecijfer van de Fed is, zou een hoge waarde hier de markten kunnen doen instorten in afwachting van een agressieve stijging.”

Guy zei dat de tweede wildcard de nieuwe cijfers omtrent het bruto binnenlands product (BBP) is voor het tweede kwartaal, die gepland staan om eind deze maand uit te komen. Hij gaf het volgende aan:

“De tweede wildcard staat eigenlijk op dezelfde dag gepland en dat zijn de herziene BBP-cijfers voor Q2 die ook op 26 augustus worden gepubliceerd. Omcirkel het in rood, mensen.

Als deze BBP-cijfers naar boven worden bijgesteld, wat betekent dat de VS niet langer in een technische recessie zit, zou dit de Fed kunnen aanmoedigen om de rente nog verder te verhogen.”

De volgende is het jaarlijkse Jackson Hole Economic Symposium waar prominente persoonlijkheden in de centrale bank en andere sectoren wereldwijde economische kwesties bespreken. Hij gaf het onderstaande hierover aan:

“De derde wildcard om op te letten vindt ook eind augustus plaats en dat is het Jackson Hole Symposium, dat tussen 25 en 27 augustus zal plaatsvinden. Voor degenen die het niet weten, het Jackson Hole Symposium is een conferentie van centrale banken en de overlap van deze conferentie en de twee statistieken die ik zojuist noemde, betekent dat we waarschijnlijk een soort van reactie van Jerome in realtime zullen krijgen.”

Hij zei tevens dat de uitkomst van de PCE, het BBP en het Jackson Hole Symposium de beslissingen van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, wat op zijn beurt een effect zal hebben op de cryptomarkt. Hij sloot af met:

“Als de statistieken slecht zijn en Jerome gek is, zal de cryptomarkt verdrietig zijn. Aan de andere kant, als Jerome serieus is om geen voorwaartse begeleiding te geven, dan kan hij zijn gedachten lang genoeg voor zichzelf houden zodat de cryptomarkt zijn herstelrally voortzet die wordt geleid door de enige echte Ethereum.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN