Crypto Uitleg

Crypto heeft tot 2032 om zich te bewijzen

De oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, was onlangs op het EthSeoul event in Seoul. Daar sprak hij over de ontwikkelingen rondom Ethereum en de crypto wereld in het algemeen. De komende jaren zullen volgens Buterin moeten uitwijden of crypto niet alleen bij een concept blijft maar ook daadwerkelijk bruikbare toepassingen gaat bewerkstelligen. 

Één van de grootste problemen met crypto projecten is de schaalbaarheid. Beperkte schaalbaarheid is de reden waarom projecten in de praktijk niet werken. Ook Ethereum heeft hier volgens Buterin last van. Ethereum 2.0 probeert hier aanzienlijk verbeteringen in te brengen. Echter wordt de livegang hiervan steeds uitgesteld. Buterin benadrukt dat dit soort problemen in de komende 10 jaar moeten worden opgelost. Hierdoor kunnen crypto projecten in een vrije markt concureren. In plaats van beloftes zullen crypto projecten daadwerkelijk nuttig zijn.

Ook zijn er mogelijk andere beren op de weg. Zo kunnen kwantum computers in de toekomst de veiligheid van Ethereum in het geding stellen. Verschillende sceptici beweren dat deze technologie blockchain onbruikbaar kunnen maken. Deze problemen liggen volgens de Ethereum oprichter nog in de verre toekomst. Hij verwacht in de komende 20 á 30 jaar een oplossing voor moet komen. Tegen die tijd zitten er nog geen zolen aan de dijk.

Al met al is Vitalik Buterin optimistisch over de toekomst van Ethereum en crypto in het algemeen. De eerder benoemde uitdagingen moeten worden opgelost. Volgens Buterin zijn ze haalbaar, en wanneer het lukt, zijn er een wereld van innovatieve oplossingen mogelijk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN