Crypto Nieuws Blockchain Nieuws

Blockchain-toepassing voor stemmen in Brazilië onderzocht

De technologie achter Bitcoin en andere cryptocurrencies, blockchain-technologie, heeft verschillende toepassingen en oplossingen voor een breed scala aan sectoren. Zo heeft het ook toepassingen binnen de technologie die gebruikt wordt bij het stemmen bij bijvoorbeeld verkiezingen. Vorige maand kondigde de Braziliaanse stemautoriteit aan dat het onderzoek doet naar blockchain-technologie en de verschillende toepassingen waarop dit in een stembiljet kan worden opgenomen.

De coördinator van modernisering bij de Braziliaanse stemautoriteit, Celio Castro Wermerlinger, verklaarde dat end-to-end stemprotocol, post-kwantumcryptografie, gedeelde sleutels en blockchain deel uitmaakten van de technologieën die bestudeerd worden. Verkiezingen van de Toekomst is de naam van het programma waar het onderzoek deel vanuit maakt. Het streeft naar efficiëntere en economisch haalbare oplossingen die in het elektronisch stemsysteem kunnen worden geïmplementeerd.

De coördinator kan echter geen beloftes doen over de tijd voor wanneer deze oplossingen kunnen worden doorgevoerd. Hij gaf daarnaast aan dat het Braziliaanse stemsysteem op het moment veilig is vanwege de elektronische oplossingen die tot nu toe zijn toegespast.

Stemmen wordt vermeld als een van de mogelijke toepassingen van blockchain-systemen vanwege het vertrouwen en de veiligheid dat het met zich meebrengt. Toch is niet iedereen fan van stemprocedures met blockchain-technologie vanwege verschillende pilot-tests die in de VS zijn uitgevoerd en evenementen in andere landen.

Blockchain eerder gebruikt bij stemrondes

Een van de pioniers op het gebied van stemmen met blockchain is Voatz, die inwoners van West Virginia buiten de staat heeft geholpen om met hun mobiele telefoons te stemmen tijdens de stemming van 2018. Deze pilot kreeg veel kritiek te verwerken vanwege de veiligheidsproblemen die het met zich mee zou kunnen brengen in de verkiezingsuitslag. Autoriteiten in de staat hebben het gebruik ervan opgeschort vanwege bezorgdheid over de veiligheid in 2020.

Het platform werd ook daarna gebruikt om een schijnverkiezing te organiseren in Chandler, Arizona. Het had de bedoeling de reactie van de burgers te testen bij het gebruik van een app in plaats van te stemmen een fysiek stembiljet. Onlangs werd de pilot positief beoordeeld door de gemeentesecretaris.

Daarnaast is Voatz betrokken geweest bij verkiezingen in andere landen, waaronder Venezuela. De app werd gebruikt om een onofficieel referendum te organiseren tegen Nicolas Maduro, de president van het land, waarvan miljoenen gebruikmaakten van hun stem in 2020.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN