Elon Musk: Dogecoin is superieur aan Bitcoin

Elon Musk, een uitgesproken supporter van Dogecoin (DOGE), gaf in een interview met Full Send Podcast aan dat de Dogecoin-blockchain meer transacties per seconde aankan dan de Bitcoin-blockchain. Hij voegde eraan toe dat verschillende grote transportdiensten, waaronder Tesla en SpaceX, nu Dogecoin als betaalmiddel accepteren. Musk’s andere bedrijf, The Boring Company, is tevens begonnen met het accepteren van betalingen in de grootste meme-cryptocurrency van dit moment.

Waarom Dogecoin?

Musk merkte op dat hoewel Bitcoin-transacties ongeveer 10 minuten in beslag nemen, Dogecoin-transacties in slechts 60 seconden worden voltooid. Volgens Musk bevestigt dit dat de meme-munt een superieure vorm van betaling is. Het lijkt ook te helpen dat de gemeenschap om de munt heen erg vriendelijk is, althans Musk. Hij zei het volgende:

“Om eerlijk te zijn, de belangrijkste reden dat ik voor Doge ben, is dat ik geloof dat hij de honden en memes heeft, en hij lijkt ook gevoel voor humor te hebben en zichzelf niet al te serieus te nemen. Hoewel Doge alleen bedoeld was als dom grappengeld, vind ik het vreemd dat het een aanzienlijk grotere totale transactiedoorvoercapaciteit heeft dan Bitcoin.”

Bovendien werd opgemerkt dat er slechts 21 miljoen Bitcoins kunnen worden ‘geproduceerd’, vergeleken met 5 miljard Dogecoins, wat het op de lange termijn gemakkelijker kan maken om het gebruik ervan als transactievaluta vast te stellen.

Tot slot benadrukte hij dat hij wordt geassocieerd met andere meme-munten zoals “Elon” en andere digitale valuta met Elon-gerelateerde namen zoals Dogelon Mars. Musk heeft echter geen interesse in andere cryptocurrencies, of ze nu zijn gemaakt ter ere van hem of die van andere aantrekkelijke hondenrassen, ook al ondersteunt hij twee meme-cryptocurrencies (Dogecoin en Shiba Inu).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!