Vitalik Buterin zegt dat Ethereum sterker zal worden door de upgrade, zelfs als er een splitsing plaatsvindt

De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, is ervan overtuigd dat de aanstaande samenvoeging van Ethereum met de Beacon Chain, wat een proof-of-stake-consensusalgoritme zal introduceren, het netwerk sterker zal maken, zelfs als het een splitsing van de blockchain teweeg brengt, ook wel hard fork genoemd.

Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, reageerde op berichten over een mogelijke netwerksplitsing na de aanstaande upgrade. Hij zei tijdens een webinar op zaterdag dat de groei van Ethereum niet zwaar zou worden beïnvloed als er een hard fork zou optreden. Hij gaf het volgende aan:

“Ik verwacht niet dat Ethereum echt aanzienlijk wordt geschaad door een andere fork.”

Buterin is ervan overtuigd dat het netwerk naar grotere hoogten zal blijven groeien na de positieve feedback die hij heeft ontvangen van leden van het ecosysteem van het project. Hij beschreef het als volgt:

“Over het algemeen is mijn indruk van vrijwel iedereen met wie ik praat in het Ethereum-ecosysteem, dat ze de proof-of-stake-inspanning volledig hebben gesteund, en het ecosysteem is er behoorlijk verenigd omheen.”

Niet iedereen lijkt het echter met Buterin eens te zijn. Miners zijn niet bereid hun inkomstenbron te verliezen na de overgang van Ethereum van PoW naar PoS. Zo gaf een miner aan dat hij niet zal overschakelen naar ETH 2.0, eraan toevoegend dat het netwerk zal worden gesplitst.

Eerder deze week deelde crypto-hedgefonds Galois Capital een enquête waarin meer dan 33% van de respondenten zei te verwachten dat Ethereum zich in twee ketens zou splitsen. 53.7% van de respondenten beweerden dat de samenvoeging zeker efficiënt zal verlopen, maar 33.1% ging ervan uit dat de keten zich kan splitsen.

Als het zou worden gesplitst, zou er zeker een PoW- en PoS-token zijn, ondanks het feit dat er momenteel al een PoW-variant van ETH bestaat. Dit is te vergelijken met wat er in 2016 gebeurde tijdens de creatie van Ethereum Classic (ETC). Buterin raadde miners dan ook aan om over te stappen naar ETC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!