BNB kan sterk stijgen als de 200 EMA op de daily wordt doorbroken

Binance Coin (BNB) is het native token van de Binance exchange en het bijbehorende Binance Smart Chain (BSC). BNB is ontworpen om de schaalbaarheid te vergroten en de transactiesnelheid te bevorderen op de blockchain. Vanuit de laatste aankondiging blijkt dat BNB 1,4 miljoen transacties waren voltooid.

Laatst kreeg BNB aandacht van de SEC die beweerde dat de eerdere verkoop van BNB plaatsvond voordat de hernoemingsprocedure werd geaccepteerd. In 2020 begon de Binance Smart Chain sterk te groeien door de hype wat ontstond over het platform. In de bull run heeft het daardoor een all-time high kunnen bereiken van $696. Op het moment van schrijven staat BNB op een marktkapitalisatie van ruim $51 miljard en wordt verhandeld voor een prijs van $318.

Sinds het dieptepunt in juni, is de prijs van BNB in een constante uptrend terecht gekomen. BNB overschreed de 100 EMA en bereikte het huidige niveau rond de $319. De RSI is echter in de overbought-zone terecht gekomen terwijl de prijs van BNB vlak onder een sterk weerstandsniveau op $337 zit, eveneens als de 200 EMA die daar iets onder ligt.

Analyse van BNB

Tot vorige week had BNB twee grote weerstandniveaus in de 100 EMA op $286 en 200 EMA op $330. Toen BNB de 100 EMA doorbrak en vervolgens consolideerde, begon de 100 EMA echter van richting te veranderen, wat een indicatie is op een uptrend.

Doordat Binance Coin overbought is en het meeste volume binnenkwam op prijzen rond de $200, is de verwachting dat er een golf verkopen zal komen vanuit de investeerders die flinke winst hebben behaald. Verder kan worden afgeleid dat er sprake is van lichte FOMO op de hogere niveaus.

De MACD is net als de RSI in positief vaarwater. De MACD is ruim een maand geleden bullish gekruist en heeft een hoek die duidt op een verdere stijging van het momentum.

Als de BNB-grafiek wordt geanalyseerd op de weekly, dan kan er worden geconcludeerd dat het volume sterk is afgenomen ten opzichte van een jaar geleden. Lagere volumes kunnen echter grotere bewegingen met zich meebrengen doordat de aanvoer beter te controleren is.

De RSI op de weekly staat momenteel op 48, wat bijna duidt op een positief sentiment. Daarnaast heeft geen enkele andere crypto een hogere RSI die in de top 10 staan. Op de korte termijn kan BNB een poging wagen om de 200 EMA aan te vallen eveneens als de weerstand op $339. Als deze weerstanden worden verbroken, komt er waarschijnlijk een periode van consolidatie, waarna het token weer verder kan stijgen. Het minder positieve scenario is dat de weerstanden niet worden verbroken en dat BNB terugvalt naar de 100 EMA of het support-level op $275.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!