Ethereum is momenteel de veiligste zet, aldus Raoul Pal

De CEO van Real Vision en voormalig hoofd bij Goldman Sachs, Raoul Pal, heeft in een recent interview met Money Talks aangegeven dat hij nog steeds de voorkeur aan Ethereum (ETH) geeft boven Bitcoin (BTC), zelfs na een moeilijke periode voor het toonaangevende platform voor smart contracts.

In het interview gaf Pal aan dat de deflatoire tokenverbrandingen van Ethereum een “enorme aanbodschok” veroorzaken voor de cryptocurrency. Tevens voorspelt hij een enorme stijging in de vraag naar ETH, wat op zijn beurt weer een prijsstijging zal veroorzaken. Hij gaf het volgende aan:

“Veel instellingen hielden ten onrechte niet van Bitcoin vanwege zorgen over ESG [environmental, social and governance]. Proof of Stake lost dat op. Bovendien heeft [ETH] nu een rendement, dus dat is iets waar instellingen dol op zijn.

Dus nu moet u één beslissing nemen over de toewijzing van activa, namelijk: ‘Ik geloof in deze Web 3.0-technologiewereld.’ Waar verdeel je dan over? Bitcoin of ETH?

Het wordt ETH. Waarom? Omdat je iets tussen een opbrengst van 6-10% krijgt. Dus dat is buitengewoon.”

De macrogoeroe ging verder met stellen dat investeerders het “netwerk dat het snelst groeit en het meeste aantal applicaties heeft” moeten steunen. Hij vervolgde zijn betoog met:

“Dat is de veiligste, gemakkelijkste toewijzing. Dat is toevallig ETH. Nu zijn andere tokens in een vroeger stadium – of het nu Solana of AVAX of wat dan ook is – … eerder in de adoptiecurve, dus je krijgt die versnelde fase, dus ze zullen waarschijnlijk beter presteren.

Maar als je alleen maar denkt aan de veilige, gemakkelijke gok, kijkend naar internet, is het geld van internet momenteel ETH. Er wordt niets uitgewisseld in Bitcoin. Letterlijk niets.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!