Dit is er nodig om een cryptocurrency te vermelden op Coinbase, aldus CEO Brian Armstrong

Het hoofd van de grootste cryptocurrency-beurs in de Verenigde Staten, Coinbase, heeft in een nieuw interview met Lex Fridman de strategie van het bedrijf onthuld voor het vermelden van nieuwe cryptocurrencies op zijn platform.

In het gaf Brian Armstrong, CEO van Coinbase, dat de eerste stap van het noteren van een altcoin op de beurs, bepaalt of het actief al dan niet in aanmerking komt als een niet-geregistreerde effect. Hij zei het volgende:

“We hebben eigenlijk een legaliteitstest. We controleren: ‘Denken we dat dit een beveiliging is?’ Zo ja, dan kan deze niet op Coinbase worden vermeld. En daar gaan we een heel rigoureus proces voor door.

Zoals momenteel de wetten in de VS zijn, kun je dat niet doen. We hebben een broker-dealerlicentie verkregen van de SEC. We proberen met hen samen te werken om dat operationeel te krijgen en hopelijk kunnen we op een dag echte crypto-effecten verhandelen, maar vandaag is dat niet mogelijk in de VS.”

Armstrong ging verder met stellen dat na legaliteit veiligheid komt. Als dat allemaal klopt, dan zal Coinbase het activum willen vermelden als onderdeel van zijn missie om zoveel mogelijk activa te vermelden.

Armstrong voorspelde tevens dat er uiteindelijk “miljoenen” cryptocurrencies zullen zijn en dat Coinbase zich kan positioneren als het “Amazon” van crypto, met een enorme selectie producten zolang ze niet frauduleus of gevaarlijk zijn. Hij gaf het onderstaande hierover aan:

“Vervolgens kijken we naar de cyberbeveiliging van de crypto-asset. Denken we dat er een fout zit in het slimme contract, of een manier waarop iemand het kan manipuleren zonder toestemming van de klant?

We kijken ook naar enkele compliance-stukken, zoals de acteurs erachter en elke vorm van criminele geschiedenis en dat soort dingen. Als we denken dat het voldoet aan onze noteringsnormen, in feite deze test van wettigheid en alles voor klantenbescherming, dan willen we het op de lijst zetten omdat we willen dat de markt op dat moment beslist.

Het is een beetje zoals Amazon of iets dergelijks waar een product drie sterren kan hebben of vijf sterren, maar als het consequent één ster begint te krijgen, is het waarschijnlijk frauduleus of defect of zoiets en misschien zal Amazon het verwijderen. Anders wil je de markt laten beslissen wat deze dingen zijn…

Ik ben ervan overtuigd dat er in de loop van de tijd miljoenen van deze activa zullen zijn, en dus hoop ik dat het niet elke keer dat we er een toevoegen in de toekomst nieuws zal maken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!