handelaar

97% van de day traders verliest geld, hoe behoor je tot de winnende 3%?

Vermogen opbouwen via day traden of zelfs leven van je handelswinsten, het klinkt ideaal. Een onderzoek over day traders wijst echter uit dat 97% van de personen die langdurig op futures handelt geld verliest. En dat is in de aandelenmarkt, waar koersschommelingen een stuk minder hevig zijn dan in de cryptomarkt. Het lijkt dus een lastige taak om bij de 3% winnende traders te zitten, maar is het voor jou mogelijk?

Valkuilen bij (day) traden

Veel beginnende handelaren starten zonder doordachte handelsstrategieën. Er wordt vaak uitgegaan van intuïtie, emoties of de mening van anderen. Dit kan leiden tot roekeloze handelingen en daarmee grote risico’s. Deze gevaren worden veelal voorkomen door het volgen van bewezen handelsstrategieën die naadloos aansluiten bij de markt waarin gehandeld wordt.

Een goed risicomanagement is een essentieel onderdeel van een handelsstrategie. Hoewel het vaak verleidelijk is om te focussen op maximale rendementen, staat dit normaliter lijnrecht tegenover consistentie. Om maximale rendementen te genereren is namelijk vaak veel risico vereist. Dit risico kan een negatieve impact hebben op je trading resultaten en op den duur zorgen dat je trading account wordt opgeblazen. Dit kan vermeden worden door een doordacht risicomanagement waarbij verliezen beperkt worden en rendementen kleiner maar consistenter zijn. Verantwoord verliezen nemen is hierbij van essentieel belang, want geen handelaar kan altijd winst maken.

Daarnaast beginnen handelaren vaak met een hoge dosis opportunisme en weinig ervaring. Het gebrek aan kennis leidt regelmatig toch gretigheid en een focus op kortetermijnwinsten. Men vergeet hierbij de complexiteit van winstgevend handelen op de lange termijn. De juiste kennis, ervaring en mindset is van ongekend belang bij trading.

Extra gevaren voor crypto traders

De cryptomarkt is erg volatiel ten opzichte van andere markten, waardoor emoties een sterke rol kunnen spelen. Door de grote koersschommelingen leiden emoties zoals paniek en angst vaak tot irrationele beslissingen. Hier moet voor gewaakt worden, omdat emoties een handelaar vaak op het verkeerde been zetten.

Ook is de cryptomarkt dag en nacht open waardoor traders constant alert moeten zijn. Hierdoor lijkt day traden lastig te combineren met een baan of een gezonde work-life balans. Daarnaast is het een uitdaging om een goede nachtrust te waarborgen in een 24/7 markt.

Tot slot is de cryptomarkt zeer afhankelijk van sentiment. Het is dan ook moeilijk om de verschillende marktomstandigheden allemaal te vangen in één strategie. Handelsstrategieën moeten daarom constant doorontwikkeld worden.

Een oplossing om winstgevend te handelen

Om bij de 3% winstgevende day traders te horen, lijkt een doordachte strategie met een goed risicomanagement onvermijdelijk. Hieraan zal een goede dosis ervaring en controle over emoties moeten worden toegevoegd. En als de handel in de cryptomarkt plaatsvindt, dan zal er creatief met de 24/7 markt moeten worden omgegaan. Een mogelijke oplossing om te voldoen aan deze vereisten, ligt in het automatiseren van handelingen. Automatische strategieën handelen namelijk constant zonder emoties en met een voorgeprogrammeerd risicomanagement. Veel potentiële fouten en risico’s kunnen worden omgezet in kansen door handelsalgoritmes.

Maar hoe beoordeel je de kwaliteit van een handelsalgoritme? Een automatische handelsstrategie zou net als een strategie van een manuele handelaar voorzichtig moeten zijn met winstmaximalisatie per trade. Een trader wil over een langere periode winstgevend zijn en beoordeeld successen niet op eenmalige winsten of verliezen. De focus van automatische strategieën zou dus moeten liggen op een risicominimalisatie en consistente groei op de lange termijn.

Handelen via algoritmes

Helaas zijn de meeste bewezen handelsstrategieën doorgaans enkel toegankelijk voor grote hedgefunds en instituties. Toch zijn er manieren om toegang te krijgen tot kwalitatieve automatische handelsstrategieën. Zo ontwikkelt het Amsterdamse bedrijf Thriven ruim anderhalf jaar automatische beleggingsstrategieën voor crypto. Het team van Thriven heeft decennia aan ervaring met handelsalgoritmes en gebruikt haar ervaringen uit traditionele financiële markten om strategieën te ontwikkelen voor de jonge cryptomarkt. Hiermee kunnen gebruikers volledig automatisch handelen op hun eigen account en veelvoorkomende fouten vermijden.

Ontvang nu één gratis maand automatisch handelen door hier te klikken!

Er worden geen gouden bergen beloofd door het handelsbedrijf, maar consistente groei wordt als voornaamste doel gesteld. En met succes. Het bedrijf heeft haar eerste jaar afgesloten met ruim +20% in Bitcoin waarde. Om dit te verwezenlijken worden de handelsstrategieën van Thriven ontwikkeld voor verschillende marktomstandigheden en constant geoptimaliseerd door het trading team. Hierdoor kunnen de strategieën dag en nacht handelen op de accounts van gebruikers. Volgens Thriven is, naast het rendement, de juiste informatievoorziening van essentieel belang bij beleggen. Men zal ten alle tijden op de hoogte moeten zijn van de markt waarin zij investeren en een lange termijn mindset leren te krijgen.

Claim hier je gratis maand automatisch handelen!

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN