Whale met 71.000 BTC in bezit verkocht voor ruim $1 miljard

De prijs van Bitcoin (BTC) maakte de afgelopen twee dagen een rally mee, waarbij het van $20.758 naar $23.804 ging. Daarnaast lijkt het erop dat de whales weer actief zijn geworden die de waarde van BTC waarschijnlijk zullen beïnvloeden.

Vanuit de on-chain-activiteit blijkt dat de grootste non-exchange BTC-whale in de afgelopen twee dagen ongeveer 46.000 BTC heeft verkocht ter waarde van $1,08 miljard. Uit gegevens van Bitinfocharts blijkt dat de BTC is verkocht voor een prijs van $23.500.

Op 18 juli heeft de whale een verkooptransactie gedaan van 500 BTC, waarna hij 2.500 BTC in de tweede en derde transactie verkocht. In de vierde en vijfde transactie werden er maar liefst 10.000 BTC in totaal verkocht. Op 19 juli ging de whale grotere transacties maken. In twee transacties van 10.000 en 20.000 BTC op 20 juli werden het totaal verkochte aantal BTC op 46.000 gebracht. De whale heeft door de verkoop nog 71.381 BTC over.

De reden voor de Bitcoin-verkoop

De Bitcoin-community is echter op zoek naar een reden voor de grote verkoop door de whale, aangezien deze activiteiten vaak een grote impact hebben op de prijs van Bitcoin. Met name grote verkooptransacties kunnen zorgen voor bearish momentum in de markt, waardoor dit een indicator kan zijn dat het herstel boven de $20.000 van korte duur kan zijn.

Het is hoogstwaarschijnlijk dat de whale een groot deel van zijn BTC-bezit heeft verkocht doordat de diegene BTC heeft gekocht tegen lagere prijzen en de winst wil beschermen. Een andere reden kan zijn dat de eigenaar van het Bitcoin-adres de noodzaak had om kapitaal te genereren.

Doordat in de afgelopen maanden de prijzen van de cryptocurrency-markt ineen zijn gestort, heeft het ook de whale-concentratie beïnvloedt. In april was het aantal BTC-whales in vier dagen met maar liefst 5% gedaald. De toenmalige daling van het aantal whales resulteerde vervolgens in een prijsdaling onder de $20.000.