Bitcoin

Bitcoin-whales steeds minder prominent aanwezig, aldus Santiment

Het bekende blockchain-analysebedrijf Santiment heeft recentelijk op Twitter aangegeven dat Bitcoin-whales qua volume met een historische marge in aantal worden overtroffen door andere crypto-investeerders. Het gaf aan dat het aantal BTC-transacties van meer dan $100.000 nu op een niveau zijn dat in bijna 10 jaar niet meer gezien is. Het tweette het volgende:

“Een nieuwe [Santiment]-studie toont aan dat Bitcoin-whale-transacties (elke transactie van meer dan $100k), het laagste deel van het totale BTC-volume sinds augustus 2012 uitmaken. De opkomst van particuliere beleggers en crypto-populariteit hebben een grote rol gespeeld.”

De bevindingen van Santiment komen overeen met analyses van andere blockchain-analisten, waaronder de populaire on-chain analist Willy Woo. Woo wees eerder op een gestage afname van de deelname van Bitcoin-whales, aangezien BTC geleidelijk aan wordt gedistribueerd naar nieuwe, kleinere deelnemers. Hij zei het volgende in een interview met Tone Vays:

“De mega-rijken [verdwijnen] van de Bitcoin-blockchain. Dit is als een verhaal van immense distributie van munten tot gelijkmatige distributie, wat precies is wat je wilt in een monetair netwerk. De jongens in het midden zijn nog steeds in het midden. Maar er is een algemene desinvestering sinds 2017 naar beneden, wat erg gezond is. De kleine jongens komen eraan.”

Ondanks de langdurige achteruitgang in de aanwezigheid van de grootste houders van Bitcoin, zei Santiment dat er nog steeds sterke plotselinge golven van whale-activiteit verschijnen als BTC sprongen in volatiliteit ervaart. Het tweette het onderstaande:

“Met de prijs van Bitcoin nog steeds onderdrukt na een daling van 7,4% deze week, hebben we de grootste piek in whale-transacties tot nu toe in april gezien. Tussen 16.00 en 17.00 uur UTC [8 april] waren er 1.146 BTC-bewegingen met een waarde van $100k of meer, en sindsdien zijn de prijzen gestegen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN