Ankr onthult zijn grootste upgrade, Ankr Network 2.0, om de basislaag van Web3 echt te decentraliseren

SAN FRANCISCO (18/7/2022) – Ankr, een van ’s werelds toonaangevende aanbieders van web3-infrastructuur, is verheugd om Ankr Network 2.0 te introduceren, dat in de nieuwe whitepaper wordt beschreven als een “gedecentraliseerde marktplaats voor web3-infrastructuur”. De upgrade brengt een volledige suite van gedecentraliseerde producten en diensten die dienen als de kritieke infrastructuur achter de groei van Web3.

Er zijn al lang zorgen dat Web3 niet zo gedecentraliseerd is als de boosters beweren, aangezien het grootste deel van de server(knooppunt)infrastructuur voor onderliggende blockchains wordt gehost door gecentraliseerde bedrijven en datacenters. Ankr 2.0 lost dit cruciale probleem op met nieuwe gedecentraliseerde webservices – een protocol waarmee onafhankelijke node-operators ontwikkelaars en DApps kunnen verbinden met blockchains en beloningen kunnen verdienen terwijl ze dit doen. Greg Gopman, Chief Marketing Officer bij Ankr, zei het volgende:

“Ankr 2.0 is de ontbrekende schakel voor Web3 om voor eens en voor altijd gedecentraliseerd te worden. Blockchains laten werken met meerdere infrastructuurproviders op één netwerk is altijd de droom geweest, zowel voor snelheid, betrouwbaarheid als decentralisatie. Nu met het Ankr Netwerk is dat allemaal mogelijk. Het is een belangrijke stap voorwaarts voor de industrie om te blijven innoveren in de richting van een infrastructuur die de komende jaren massale adoptie aankan.”

Het nieuwe Ankr-netwerk is meer dan een jaar in ontwikkeling geweest, aangezien Ankr zijn gecentraliseerde infrastructuuractiviteiten heeft overgezet naar een gedecentraliseerd protocol, waardoor het eerste in zijn soort knooppuntinfrastructuurprotocol is gecreëerd waar de industrie aan kan samenwerken. Het volledig gedecentraliseerde Ankr-netwerk brengt de volgende upgrades met zich mee voor alle belanghebbenden:

Onafhankelijke node-providers om volledige nodes uit te voeren

Onafhankelijke node-providers kunnen verkeer bedienen en beloningen verdienen op het Ankr-netwerk. Organisaties die al volledige nodes voor hun eigen projecten hebben, kunnen ook verbinding maken met het Ankr-netwerk om beloningen te verdienen wanneer hun project ze niet gebruikt. Onafhankelijke knooppunten sluiten zich aan bij het bestaande wereldwijde netwerk van Ankr om alle blockchain-verzoekmethoden te bedienen, inclusief de geavanceerde API’s die het opvragen van gegevens stroomlijnen en vereenvoudigen.

Ontwikkelaars maken verbinding met een gedecentraliseerde RPC-laag

Aangezien onafhankelijke node-providers Ankr Network aandrijven, betekent dit dat de ontwikkelaars, dApps, wallets en alle andere projecten die de service gebruiken nu een gedecentraliseerde manier hebben om verbinding te maken met blockchains. Al deze partijen betalen naar gebruik wanneer ze verzoeken doen aan blockchains (ongeveer 7,2 miljard per dag in totaal), en dit inkomen wordt verdeeld tussen knooppuntaanbieders en de gemeenschap van stakers die helpt bij het beveiligen van de volledige knooppunten.

Groter nut voor het ANKR-token & allereerste instantie van uitzetten naar volledige knooppunten

Op het nieuwe gedecentraliseerde Ankr-netwerk speelt het ANKR-token een centrale rol bij alle operaties:

  • Ontwikkelaars betalen voor toegang tot on-chain data (RPC-verzoeken) in ANKR.
  • Onafhankelijke node-providers dienen blockchain-verzoeken om ANKR te verdienen.
  • Stakers dragen ANKR bij aan nodes om het netwerk te beveiligen en te delen in de beloningen.

Iedereen kan inzetten op volledige nodes op Ankr Network en beloningen verdienen voor al het geleverde RPC-verkeer. Door een gedecentraliseerde infrastructuurmarktplaats en -economie te creëren, zal Ankr Network opschalen om tegemoet te komen aan de steeds toenemende hoeveelheid Web3-gebruik en kunnen meer belanghebbenden profiteren van de groei.

Ankr DAO om diensten te democratiseren

Ankr Network zal beginnen met de overgang van operaties naar een nieuw DAO-kader om op consensus gebaseerde besluitvorming te bevorderen.

De Ankr DAO zal het besluitvormingsproces in eerste instantie op drie kerngebieden democratiseren:

  1. Beslissen waar fondsen van de Ankr Treasury moeten worden toegewezen om protocolgroei en beloningen te stimuleren.
  2. Het bepalen van prijzen en inkomstenverdelingen voor verschillende systemen die het protocol raken, zoals Node Providers en Staking.
  3. Kiezen welke blockchains aan boord moeten worden naast de toonaangevende RPC-services van Ankr.

Over Ankr

Ankr heeft het grootste wereldwijde knooppuntnetwerk in de branche uitgebouwd en daarmee de basis gelegd voor de toekomst van Web3. Het bedient momenteel ongeveer 250 miljard blockchain-verzoeken per maand in 50 verschillende ketens en voert RPC-services uit voor 17 blockchain-partners, waardoor het de grootste RPC-provider in de branche is. Ankr biedt ook een reeks tools waarmee dApp-ontwikkelaars snel en gemakkelijk Web3-apps kunnen bouwen.

Voor meer informatie bezoek: Website | Twitter | Telegram | Reddit | Discord | Medium

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.