Oprichter van Cardano ontkent dat ADA een effect zou zijn

In reactie op de beweringen van MicroStrategy CEO Michael Saylor dat Cardano’s native token (ADA) een effect zou zijn, heeft Cardano’s maker Charles Hoskinson een verklaring afgegeven. Hoskinson vergeleek Michael Saylor met Tone Vays in de huidige marktomgeving tijdens een AMA-sessie op 15 juli.

In de hele cryptogemeenschap verwierf Vays bekendheid door elk ander digitaal activum dan Bitcoin (BTC) als een hoax te beschouwen. Hoskinson zei dat Saylor het perspectief van Vays heeft overgenomen in verschillende van zijn uitspraken. Volgens de maker van Cardano is ADA een meer gedecentraliseerde vorm van cryptocurrency dan Bitcoin.

Bovendien zei hij dat Cardano meer bruikbaarheid biedt dan Bitcoin. Volgens Hoskinson is de primaire functie van Bitcoin om als waardeopslag te dienen. Hij zei dat degenen die ADA verwerven niet alleen speculeren zoals veel Bitcoin-investeerders, maar de tokens gebruiken om verschillende initiatieven te financieren.

Het verbaasde hem dat Saylor een cryptocurrency met meer toepassingen dan Bitcoin als een effect zou identificeren, maar zou weigeren hetzelfde te doen voor zijn favoriet, Bitcoin. Volgens Hoskinson zou ruzie met Saylor over ADA zinloos zijn, aangezien “de moeilijkste, meest giftige en nutteloze mensen om mee om te gaan” Bitcoin-maximalisten zijn.

Hij waarschuwde dat Saylor failliet zou kunnen gaan als Bitcoin niet in zijn oude glorie terugkeert. Digitale activa die volgens Saylor door initiële muntaanbiedingen en hard forks zijn gegaan, zijn een effect. Volgens Saylor moeten activa zoals Ethereum en andere digitale valuta’s worden gecategoriseerd als effecten.