Binance verbrandt $444 miljoen aan BNB

‘S Werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance heeft aangekondigd dat het de 20e driemaandelijkse tokenburn van zijn native token, BNB, heeft voltooid. Tijdens het proces werd bijna 1,96 miljoen BNB (ongeveer $444,6 miljoen) verbrand, waarmee het de derde driemaandelijkse tokenburn voltooide door de relatief nieuwe “auto-burn” -functie.

De vorige BNB-burns weerspiegelden het gebruik en de inkomsten van de tokens die werden gegenereerd in de gecentraliseerde beurs van Binance. Het werd echter vervangen door BNB Auto-Burn, een zet waarmee het platform verwacht het proces objectiever en duidelijker te maken voor de gemeenschap.

De introductie van BEP-95 in november 2021 vormde de basis voor het BNB-mechanisme voor automatisch verbranden van de native token, in een poging om BNB-tokens sneller en transparanter te verbranden.

De 20e burn van het platform komt te midden van aanzienlijke onrust op de markt. Zoals we allemaal kunnen zien in onze portolio’s heeft de cryptocurrency-markt het de afgelopen tijd moeilijk. Uiteraard had de prijs van BNB hier ook onder te lijden.

Aan het begin van het jaar handelde de native token boven $500. Sindsdien is de prijs met ongeveer 60% gedaald. De CEO van de beurs, Changpeng Zhao, reflecteerde op de bearish impuls die de markt achtervolgde en verklaarde:

“Tijdens deze neergang en alle marktcycli is ons doel om door te gaan met bouwen en investeren in de industrie en projecten om de acceptatie en verdere groei van de infrastructuur te stimuleren. Historisch gezien waren berenmarkten geweldige periodes voor gefocuste en op de lange termijn gerichte bouwers. Deze keer blijven we optimistisch over ons vermogen om oprichters te ondersteunen die innovatieve, langetermijnoplossingen voor onze branche willen bouwen.”