Bijna 11% van het totale aanbod van Ethereum staat vast in ETH 2.0-contract

Volgens Glassnode heeft het aantal Ether (ETH) dat in het ETH 2.0-contract gestort is, 13 miljoen overschreden. Dit wil zeggen dat er bijna 11% van het totale aanbod van Ethereum vastgezet is in het contract. Van dit totaal heeft had Lido Finance 4,13 miljoen ETH, of meer dan 31,8% van het totale belang, en Coinbase, Kraken en Binance hadden samen bijna 3,5 miljoen ETH, of ongeveer 27% van het totale belang. Het tweette het volgende:

Om validator te worden op Ethereum’s Beacon Chain, die in december 2020 live ging, moesten beleggers 32 ETH storten in een Ethereum 2.0-contract zonder vaste opnamedatum. Omdat echter niet iedereen 32 ETH kan/wil betalen om geld te verdienen met ETH, hebben services zoals die van Lido Finance ervoor gezorgd dat deelnemers ook met minder ETH kunnen staken.

Lido stelt gebruikers in staat om ETH te staken met behulp van automatische, zelfuitvoerende financiële contracten en om opbrengsten te ontvangen in stETH, die uiteindelijk 1:1 kunnen worden ingewisseld voor Ethereum, maar dat is pas mogelijk na de fusie.

Met een totale waarde vergrendeld (TVL) van $5,05 miljard, is Lido momenteel het op drie na grootste DeFi-protocol op het Ethereum-netwerk, volgens DefiLlama-gegevens. In termen van deposanten is het platform goed voor de meerderheid met 4.137 miljoen ETH, of 31,8% van het totaal in de Beacon Chain.

In de afgelopen week heeft het Sepolia-testnet van Ethereum met succes zijn proof-of-work (PoW) -keten samengevoegd met zijn proof-of-stake (PoS) -keten, en werd de tweede van drie openbare testnetten waarop de samenvoeging getest zal worden, waardoor de langverwachte upgrade wederom een stap dichterbij is gekomen.

Na flinke daling in de prijs van ETH van zijn ATH, staat de meerderheid van de stakers “nu stevig onder water”, aldus on-chain analysebedrijf Glassnode. Een totaal van 8,02 miljoen, of 62% van de totale inzet, werd gestort voor ETH’s recordhoogte van $4.867. Op het moment van schrijven is de Ethereum koers $1.185, een daling van 75% ten opzichte van zijn hoogste punt ooit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!