CoinFLEX start arbitrageprocedure van $84 miljoen tegen Roger Ver

Het team achter de in problemen verkerende gevestigde cryptocurrency-beurs CoinFLEX heeft een update uitgebracht over de huidige situatie bij de beurs. De update begint met excuses aan de CoinFLEX-gemeenschap voor “het trauma dat deze situatie heeft veroorzaakt” en legde verder uit dat het team de afgelopen twee weken niet reageerde toen ze bedrijven of partners zochten om in de cryptocurrency-beurs te investeren.

Tekort is groter dan eerder aangegeven

Daarnaast ging het CoinFLEX-team nader in op hun financiële situatie door uit te leggen dat dit het resultaat was van een grote individuele klant die een schriftelijke handmatige margeregeling had met de beurs. De overeenkomst hield in dat de persoon een respijtperiode had om “meer onderpand te sturen” in geval van mogelijke liquidatie. De desbetreffende persoon “is er echter niet in geslaagd zijn verplichtingen op grond van deze schriftelijke overeenkomst na te komen”.

Hoewel de eerste schatting van het team uitkwam op een tekort van $43 miljoen, werd in het artikel duidelijk dat de schade nog veel groter was. Ze legden uit dat het team het financiële tekort berekend als gevolg van het feit dat het individu een waarde van $84 miljoen heeft bereikt. Ze legden uit:

“De eerste schatting van $47 miljoen die we communiceerden, omvatte niet het aanzienlijke verlies bij het liquideren van zijn belangrijke FLEX-muntposities. Nu we een bod voor die omvang hebben gevonden, hebben de liquidaties geleid tot een definitief tekort van $84 miljoen voor het account.”

De persoon werd eerder geïdentificeerd als Roger Ver

In een tweet van juni 2022, die hier te vinden is, identificeerde de CEO van CoinFLEX, Mark Lamb, de grote individuele klant als Roger Ver, ook wel bekend als Bitcoin Jesus. De beurs gaf echter aan dat het hier niet zomaar bij laat zitten en is daarom begonnen met wat het beschrijft als een arbitrageprocedure in Hong Kong tegen het individu. Ze zeiden:

“We zijn een arbitrage begonnen in HKIAC voor het terugvorderen van deze $84 miljoen, aangezien de persoon een wettelijke verplichting had op grond van de overeenkomst om te betalen en heeft geweigerd dit te doen.

Zijn aansprakelijkheid om te betalen is een persoonlijke aansprakelijkheid, wat betekent dat de persoon persoonlijk aansprakelijk is voor het betalen van het totale bedrag, dus onze advocaten hebben er alle vertrouwen in dat we de uitspraak tegen hem kunnen afdwingen.”

Ze gaven ook een waarschijnlijke tijdlijn van 12 maanden voor de zaak om een ​​oordeel te krijgen in Hong Kong. Het is dus maar afwachten of de beurs uiteindelijk zijn gelijk gaat krijgen. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de zaak.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!