Samsung Pay cryptocurrencies

CoinFLEX is ook slachtoffer geworden van extreme marktcondities

De huidige extreme marktomstandigheden hebben weer een slachtoffer geëist, aangezien de grote futures cryptocurrency exchange CoinFLEX alle opnames op het platform heeft gepauzeerd als gevolg van de huidige marktcondities en problemen waarbij een tegenpartij betrokken is. De CEO van CoinFLEX, Mark Lamb, kondigde het nieuws afgelopen donderdag aan in een blogpost, waarin het volgende werd aangegeven:

“Vanwege de extreme marktomstandigheden van vorige week en de aanhoudende onzekerheid waarbij een tegenpartij betrokken is, kondigen we vandaag aan dat we alle opnames pauzeren. We verwachten volledig dat opnames zo snel mogelijk in een betere positie kunnen worden hervat. We zullen volledig met u communiceren als we meer te weten komen.”

Bovendien schort CoinFLEX op korte termijn alle eeuwigdurende en spothandel van zijn FLEX-munt op. Ondertussen zei het bedrijf dat er vandaag een nieuwe update zal worden uitgebracht, terwijl de opnames naar verwachting op 30 juni worden hervat. De CEO van CoinFLEX gaf tevens aan dat hij optimistisch is over de situatie. Hij gaf het volgende aan:

“We zijn ervan overtuigd dat deze situatie volledig kan worden hersteld met een herstel van alle functionaliteit, namelijk terugtrekkingen.”

Three Arrows Capital niet betrokken

Hoewel de blogpost de betrokken tegenpartij niet noemt, verduidelijkte Lamb dat de anonieme entiteit noch crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) is, noch enig leenplatform.

Eerder in juni waren er insolventiegeruchten rond Three Arrows Capital. Kort daarna zag het in Singapore gevestigde hedgefonds zijn longposities worden geliquideerd toen de prijzen in de cryptocurrency-markt kelderden.

Het bedrijf kocht ook $200 miljoen aan LUNA, een investering die geen succes werd na de enorme daling van het Terra-ecosysteem. Te midden van de problemen rond 3AC overwegen de leidinggevenden van het bedrijf verschillende opties, zoals de verkoop van activa of een reddingsoperatie.

De marktcrash eist slachtoffers

CoinFLEX is het nieuwste cryptobedrijf dat opnames heeft stopzet. Crypto-leningsgigant Celsius werd de eerste die dit op 13 juni deed, ook onder vermelding van “extreme marktomstandigheden”. Een andere kredietverstrekker voor digitale activa, Babel Finance, pauzeerde ook opnames en aflossingen op zijn platform vanwege liquiditeitsproblemen.

Cryptocurrency-makelaar Voyager Digital, aan de andere kant, verlaagde zijn dagelijkse opnamelimiet van $25.000 naar $10.000, wat een verlaging van meer dan 50% is. De update kwam kort nadat het bedrijf zijn totale blootstelling aan 3AC onthulde, met een waarde van meer dan $650 miljoen in BTC en USDC.

Na de aankondiging kelderden de aandelen van Voyager met 60%. De dochteronderneming van het bedrijf overweegt ook juridische stappen te ondernemen als Three Arrows Capital in gebreke blijft bij het terugbetalen van zijn lening.

Staking-platform Finblox, een ander cryptobedrijf met blootstelling aan 3AC, heeft ook zijn opnamelimiet aangepast van $500 per dag naar $1.500 per maand en de distributie van beloningen gepauzeerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN