FTX-CEO legt uit waarom de markt zijn bodem heeft bereikt

De topman van de bekende cryptocurrency-beurs FTX, bekend als Sam Bankman-Fried, heeft in een recent interview met Raoul Pal zijn mening gegeven op de algehele staat van de cryptocurrency-markt. Hij zei dat het mogelijk is dat de prijzen eindelijk hun dieptepunt bereikt hebben, waarbij hij opmerkte dat andere beleggingsklassen recentelijk ook een shake-out hebben gehad. Hij zei het volgende:

“Ik zie geen specifieke redenen waarom we niet onderaan zouden kunnen staan. En ik probeer niet te zeggen dat we absoluut onderaan staan, maar ik denk dat de afwikkeling die moest gebeuren, is gebeurd. Het is duidelijk een extreem rommelige afgelopen maand geweest.

Een van de interessante dingen is dat dit niet alleen een cryptofenomeen is geweest. Als je kijkt naar wat er op de markten gebeurt, zie je soortgelijke dingen gebeuren in technologie [en] tot op zekere hoogte in het hele ecosysteem, waar je eigenlijk gewoon een heel grote retracement hebt van alle winsten die het afgelopen jaar zijn behaald – plus op markten.”

De CEO, die Forbes nummer twee op de lijst van rijke crypto-persoonlijkheden bekleed, schrijft de laatste marktcrash toe aan de Amerikaanse Federal Reserve die niet alleen de rente verhoogt, maar ook hoger stelt dan de meeste beleggers hadden verwacht. Hij zei het volgende hierover:

“Het werd een soort van getriggerd door de Fed. Aanvankelijk door de verwachting dat de tarieven eindelijk echt zouden gaan stijgen, en [vervolgens] meer dan mensen dachten.

Maar op dit moment zijn de stromingen die we op de markten hebben gezien, niet in lijn met wat de rentetarieven van 3% normaal gesproken zouden vertegenwoordigen.”

Bankman-Fried concludeerde het interview door op te merken dat Bitcoin (BTC) die begin juni onder de $30.000 zakte, waarschijnlijk werd veroorzaakt door bredere economische factoren en niet geïsoleerd was voor problemen binnen de cryptocurrency-ruimte. Hij sloot af met:

“Ik denk dat je de daling naar $30.000 in Bitcoin ziet als een economische drijfveer en macro-gedreven.”Dat was niet erg cryptospecifiek.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!