Banking Circle maakt betalingen in USDC mogelijk

De Europese bank die zich richt op grensoverschrijdende betalingen, Banking Circle, heeft een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin geadopteerd voor betalingen. Vandaag heeft het bedrijf aangekondigd dat USD Coin (USDC) op het platform wordt geaccepteerd als betalings-, verwerkings- en afwikkelingsmethode.

De nieuwe betalingsfunctie maakt deel uit van de nieuwe service van Banking Circle, dat zich gaat richten op banken en betalingsproviders. Hierdoor kunnen ze betalingen buiten de traditionele systemen makkelijker maken. Uit de aankondiging blijkt daarnaast dat Coinbase een van de crypto-liquiditeitsverschaffers wordt van de bank.

Banking Circle had het volgende te zeggen over de nieuwe ontwikkeling:

De adoptie van USDC door Banking Circle wordt gepositioneerd als een belangrijke stap in de democratisering van de wereldwijde financiering, omdat het aanzienlijke verzoening, snelheid en kostenvoordelen biedt.”

Het hoofd van virtuele activadiensten bij de bank, Mishal Ruparel, zei dat digitale activa de toekomst is waarschijnlijk zal zorgen voor nivellering van de wereldeconomie. Hij zei verder:

“Het is daarom van cruciaal belang dat banken en betalingsproviders bepaalde soorten cryptocurrencies op dezelfde manier kunnen verwerken als fiat-valuta’s.”

“We hebben al vraag van klanten om uit te betalen in cryptocurrency. We zullen daarom de mogelijkheid bieden om fiat om te zetten naar stablecoins in USDC, waardoor financiële instellingen de mogelijkheid krijgen om gemakkelijk en met volledige naleving van de regelgeving fondsen in stablecoins te verzenden.”

Banking Circle is een relatief nieuwe speler wat in 2016 werd gelanceerd met als missie om betalingsbedrijven te helpen nieuwe wereldmarkten te bereiken. Ook wil het proceslasten van traditionele banksystemen vermijden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg en opereert als een kredietinstelling volgens de voorschriften van de Luxemburgse Commissie voor de Financiële Sector.

Banking Circle biedt daarnaast diensten aan in andere landen in Europa, zoals het Verenigd Koninkrijk met toezicht van de Britse Financial Conduct Authority.

De keuze voor USDC is dan niet opvallend te noemen. De stablecoin is namelijk de tweede grootste in de niche op basis van marktkapitalisatie, na Tether (USDT). USDC heeft een marktkapitalisatie van ruim $55 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!