Bloomberg analist noemt Bitcoin de grootste bull-markt in de geschiedenis

De senior strateeg en analist bij Bloomberg, Mike McGlone, is van mening dat Bitcoin (BTC) misschien wel een van de grootste bull-markten is in de geschiedenis. Cryptocurrencies kunnen echter ook een mislukt experiment zijn dat nu achterhaald wordt, maar dat weerlegde McGlone met het feit dat de Bitcoin-adoptie zeer waarschijnlijk zal blijven groeien. Hij tweette:

“Bitcoin zou een van de grootste bull-markten in de geschiedenis kunnen zijn tegen een relatief gereduceerde prijs om de tweede helft van dit jaar te beginnen. Of de crypto kan een falend experiment zijn terwijl het overbodig wordt gemaakt, zoals ruwe olie. Onze vooringenomenheid is dat de acceptatie van Bitcoin waarschijnlijk zal blijven stijgen.”

Halverwege het jaar sprak McGlone over de vooruitzichten van cryptocurrencies. Hij zei dat een gemeenschappelijk thema in de industrie is om de bear-markt te omarmen en een beter financieel systeem te bouwen. Hierbij met name vanuit institutioneel perspectief met de focus op de lange termijn. Volgens McGlone ligt dit ook in lijn met de internetbubbel tussen 2000 en 2002. Hieraan voegde hij toe dat in de eerste helft van het jaar alle risicovolle activa bezig waren met het opruimen van hun buitensporigheden. McGlone zei:

“Halfjaarlijkse vooruitzichten: #CryptoAssets – Een veelvoorkomend thema in crypto’s is om de bear-markt te omarmen en een beter financieel systeem op te bouwen, met name vanuit het institutionele en op de langere termijn gericht, vergelijkbaar met de uiteenspattende internetbubbel van 2000-2002. Het zuiveren van de excessen was de toestand van alle risicovolle activa in de eerste helft van dit jaar.”

McGlone bracht ook een grafiek naar voren die de Wilshire 500 Total Market Index vergelijk met het BBP van de Verenigde Staten. Hij legde hier een curve bovenop die de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies weergeeft, om een beter beeld te krijgen van wat er aan de hand is. Hij zei het volgende:

“Wat stopt de verspreiding van #Crypto-dollars? De daling van ongeveer 80% in de Bloomberg Galaxy Crypto Index is indicatief voor een beperkte verdere neerwaartse trend en de verspreiding van crypto-dollars. Onze grafiek toont een topconsistentie in crypto’s – de stijgende tokenization of the dollar.”

De risico-opbrengstverhouding is volgens McGlone begunstigend voor responsieve beleggers in de tweede helft van dit jaar. Hij noemt het het argument dat de Bloomberg Galaxy Crypto Index dicht bij een daling komt die vergelijkbaar was met de bodem in 2018. Dit komt omdat de prijs van Bitcoin in verhoudingen om een even laag niveau zit ten opzicht van de 50- en 100-week EMA’s. McGlone tweette:

“Nu de Bloomberg Galaxy Crypto Index een vergelijkbare daling nadert als de bodem van 2018 en #Bitcoin’s korting op zijn 50- en 100-weekse voortschrijdende gemiddelden vergelijkbaar met eerdere stichtingen, kantelt risico versus beloning naar responsieve beleggers in de tweede helft van dit jaar.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!