Bitcoin is gebodemd volgens de MVRV-index dat de vorige bodems correct voorspelde

De laatste twee bear-markten hadden de overeenkomst dat de bodem van Bitcoin kon worden gesignaleerd aan de hand van de Market Value to Realised Value-index (MVRV). Crypto-analist, Ali Martinez, deelde onlangs dat deze indicator nu weer een signaal geeft dat de bodem is bereikt.

In 2015 en 2018 daalde de MVRV van de grootste cryptocurrency op het gebied van marktkapitalisatie respectievelijk met 56,85% en 55,62%, wat in die gevallen ook de bodem bleek te zijn. In juni is de MVRV van BTC gedaald tot 50,09% en staat momenteel op -48,23%.

Bron: Twitter

De MVRV-index geeft een indicatie over de over- of ondergewaardeerde prijs van een asset.

Volgens Glassnode heeft de Bitcoin-markt, na het bereiken van een piek van $69.000 in november 2021, twee verschillende capitulatiefasen doorgemaakt. De eerste fase werd geactiveerd door de Luna Foundation Guard die meer dan 80.000 BTC verkocht, en de tweede vond plaats twee weken geleden tijdens de marktbrede daling.

De crypto-analist en econoom, Alex Kruger, is daarnaast van mening dat BTC twee weken geleden zou kunnen hebben gecapituleerd tijdens de daling. Hij benoemde het feit dat de handelsvolumes momenteel op het hoogste punt staan, wat een indicatie is op capitulatie en een bodem.

Whales blijven Bitcoin accumuleren

De afgelopen weken hebben whales een aanzienlijk aandeel gehad in het handelsvolume. Adressen met 100 tot 10.000 BTC hebben samen ongeveer 30.000 BTC toegevoegd aan hun balans in de afgelopen week. Ook werd er vorige week door Glassnode gemeld dat adressen met minder dan één BTC hebben geaccumuleerd net als de whales.

Glassnode merkte daarnaast op dat de grote spelers in de markt hun saldo snel hebben verhoogd en elke maand samen 140.000 BTC van exchanges kochten. Volgens de gegevens is het saldo tot 8,69 miljoen BTC verhoogd, wat 45,6% van het totale BTC-aanbod is. Ook hebben adressen met minder dan 1 BTC in 2022 samen 113.884 BTC aan hun bezit toegevoegd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!