Chiliz op weg het dominante token te worden in de sportindustrie

De verschillende cryptocurrencies schieten als paddenstoelen uit de grond en de teller staat inmiddels al bijna op 20.000. In elke sector of niche zullen er in de toekomst echter één of twee tokens de markt domineren. Binnen de sportindustrie lijkt Chiliz (CHZ) de beste papieren te hebben om het dominante token te worden in deze sector.

Chiliz lanceerde zijn platform, Socios, en zorgde hiervoor dat fans over heel de wereld inspraak konden hebben in verschillende aspecten van hun favoriete sportteam. Door CHZ-tokens te bezitten op de Socios-app kunnen holders deze omruilen voor fantokens die horen bij een sportteam. Hiermee kan er worden gestemd over de tenuekleuren, de layout van de spelersbus en nog veel meer.

Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat er een win-win situatie is gecreëerd waarbij de fans enige mate van inspraak hebben en teameigenaren een extra bron van inkomsten kunnen genereren. In een korte tijd trok Socios actieve- en passieve fans naar de geldstroom toe en daarom heeft Chiliz flink kunnen uitbreiden. Inmiddels zijn er 57 sportorganisaties die een fantoken hebben uitgegeven op Socios, waarbij er nog zeven fantokens bijkomen in de nabije toekomst.

Deze ontwikkelingen hebben ook een grote impact gehad op de prijs van CHZ. Begin 2021 verliet CHZ namelijk de prijsregio die rond de $0,01 ligt. In slechts één maand bereikte CHZ dan ook al zijn marktpiek op $0,97. Na die enorme piek is CHZ in een downtrend terecht gekomen waar het nu nog steeds in verkeerd. De prijs staat momenteel op ongeveer $0,10 met een marktkapitalisatie van slechts $587 miljoen. Ook is 32% van de totale supply nog niet in omloop.

Wat kan er worden verwacht van de prijs van Chiliz?

CHZ heeft momenteel support gevonden op het level rond de $0,08 en lijkt te bodemen. Ook wordt dit ondersteund door de RSI die in een uptrend zit. Daarnaast is de prijs van CHZ boven de 20-day SMA. Mocht dit inderdaad de bodem zijn van Chiliz, dan is het level rond $0,16 het volgende punt waar veel weerstand kan worden gevonden. Vanaf is het huidige punt is dat een winst van ongeveer 60%. Natuurlijk is de technische analyse altijd onderhevig aan de macrofactoren en hoe de prijs van Bitcoin (BTC) ervoor staat.

Chiliz
Bron: TradingView

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!