Nieuw protocol gaat het huren van NFT’s mogelijk maken

Een voorstel voor een nieuwe tokenstandaard voor Ethereum (ETH), die het verhuren van non-fungible tokens (NFT’s) mogelijk moet gaan maken, bereikte eerder deze week zijn laatste fase.

Het nieuwe verhuurbare tokentype, genaamd ERC-4907, stelt een NFT-eigenaar in staat om een ​​ander individu toe te staan ​​zijn NFT voor een bepaalde periode te gebruiken, waardoor verhuurders extra inkomsten kunnen genereren met hun NFT’s. Tegelijkertijd kunnen huurders van NFT’s hierdoor toegang krijgen tot eventuele voordelen die de desbetreffende tokens bieden, of het nu gaat om een stuk land in een virtuele wereld, een wapen in een op blockchain gebaseerd spel of het huren van een digitaal kunstwerk.

NFT’s met ‘echte waarde’

De economie en technologie van NFT’s stimuleren steeds meer de opkomst van real-life use-cases. Projecten zijn voortdurend bezig met het verbeteren en ondersteunen van de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve producten en diensten. Het toenemende aantal gerichte toepassingen stuwt dan ook de evolutie van de NFT-markt.

De snelle opkomst en evolutie van de play-to-earn- en metaverse-spellen heeft de NFT-markt geholpen te groeien. Het toenemende aantal real-life use-cases en eigendomsmogelijkheden voor NFT’s zullen naar verwachting de komende jaren het opwaartse traject van de markt stimuleren. Als gevolg hiervan zullen de verhuurmarktplaatsen die zich op deze ruimte richten waarschijnlijk een cruciale rol spelen in de evolutie van de NFT-markt.

Het ERC-4907-voorstel- dat is ingevoerd door Double Protocol, een bedrijf dat de infrastructuur voor verhuurbare NFT’s voor gaming en metaverse gebruik uitbouwt – speelt hier dan ook perfect op in.

NFT-verhuur efficiënt en impactvol gemaakt

Een van de meest kritische factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het gebruik van een NFT, is de scheiding van het gebruiksrecht en eigendom. Gebruikers kunnen dit doen door een controller of operator toe te voegen die specifieke acties kan uitvoeren, maar het activum niet aan een derde partij kan overdragen.

Als de eigenaar van een NFT deze voor een bepaalde periode via een verhuurplatform toegankelijk wil maken voor een bepaalde operator of controller, moet hij twee on-chain transacties uitvoeren.

Aangezien het aantal NFT-applicaties en hun gebruikers blijft groeien, moeten de verschillende tools en workflows die worden gebruikt om deze applicaties te beheren, zo worden ontworpen dat ze efficiënt kunnen voldoen aan de behoeften op het gebied van rechtenbeheer van alle gebruikers. Een van de meest effectieve manieren om dit te bereiken, is door een uniforme standaard voor samenwerking tussen deze toepassingen vast te stellen.

NFT-standaard EIP-4907

Een van de belangrijkste componenten die Double Protocol in staat stellen zijn klanten de nodige tools en middelen te bieden om hun niet-financiële activa (NFT’s) verhuurbaar te maken, is de dual-rol setting van het smart contract. Het stelt hen in staat om te voorkomen dat ze het eigendom van hun activa moeten overdragen.

De EIP-4907 kan eenvoudig worden gebruikt om het gebruiksrecht uit het eigendom te halen. De dual-rol-standaard zorgt er ook voor dat de huur-NFT’s automatisch verlopen, wat betekent dat de gebruiksrechten van de gebruiker automatisch eindigen wanneer de huurperiode afloopt.

Het Double Protocol voegt een contactpersoon met twee rollen toe aan een in-game asset om ervoor te zorgen dat het zowel de eigenaars- als de gebruikersrechten heeft. Om dit te doen, maakt u een doNFT aan die gerelateerd is aan de originele NFT. De doNFT wordt aan de lener verstrekt zodra de huur is betaald en de contractvoorwaarden zijn gevolgd. Tijdens de huurperiode, die meestal enkele maanden duurt, kan de huurder ervoor kiezen om verschillende gebruiksrechten te hebben, zoals onderverhuur, splitsing en samenvoeging. Aan het einde van het contract worden de gebruikersrechten automatisch ingetrokken.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!