Bitcoin koers onder $19.000, gaan we nog verder zakken?

Voor de vijfde dag op rij laat de Bitcoin koers negatieve prestaties zien op de cryptocurrency-markt, waarbij het in een week tijd ongeveer 12% van zijn waarde verloor, wat leidde tot een daling tot onder $19.000. Het gebrek aan koopkracht, het handhaven van risico’s op de cryptocurrency-markt en een gebrek aan sterke “koop”-signalen voedden de uitstroom. Helaas laten de technische indicatoren van Bitcoin zien dat de lokale bodem nog niet is bereikt en dat de koningsmunt nog verder kan dalen.

De bekende YouTuber Altcoin Sherpa gaf in een recente video aan dat hij $16.000 tot $20.000 in de gaten houdt als een potentiële ondersteuningszone, terwijl BTC probeert te herstellen van een maand waarin het ongeveer een derde van zijn waarde verloor. Hij gaf het volgende aan:

“Of dit zo’n beetje de zogenaamde bodem zal blijven, valt nog te bezien, maar als dit de bodem is, dit soort gebied van $16.000 tot $20.000, dan zullen we veel ranging zien rond dit gebied.

Bodems hebben meestal een lange tijd nodig om zich te vormen, en… Kortom, ik verwacht dat het veel volatiliteit zal hebben en dan een behoorlijke tijd, weken en maanden, voordat het een bodem vindt.”

De analist bleef echter voorzichtig met het voorspellen van een bodem van de bearcyclus, en wees dan ook op twee eerdere gevallen die werden onderbroken door dramatische neerwaartse volatiliteit. Hij vervolgde met:

“Ik zeg niet dat dit per se de bodem is. Gewoonlijk wil je, om een ​​absoluut bodem te vormen, een soort vervelende capitulatie-wick zien. In 2018 was dat duidelijk het niveau van $6.000 waar de prijs door [van] $6.000 naar $3.000 daalde.

En dan natuurlijk de Covid-crash in maart 2020. Dit was natuurlijk ook een heel vervelende situatie, waar de prijs gewoon slecht werd gedumpt en vervolgens een v-vormige achterkant. Maar de omkering van de v-vorm is vrij ongebruikelijk voor Bitcoin en ik denk dat het veel waarschijnlijker is dat Bitcoin een lange, variërende prijsactie heeft over meerdere maanden wanneer de bodem wordt gevonden.

Ik weet niet waar dit gaat eindigen. Ik hoop $16.000 tot $20.000, maar ik kan niet echt zeggen waar de bodem zal zijn.”

Eerder deze week plaatsten wij ook al een voorspelling van de bekende cryptocurrency-analist CryptoCapo, die aangaf dat de kopers, die voor ondersteuning hadden moeten zorgen, nu nergens te bekennen zijn. Als gevolg hiervan verwachtte hij dan ook dat de koers verder zal gaan dalen. Hij zei het volgende:

“De biedingen die de prijs vasthielden, zijn ingetrokken. De bulls zijn bang of ze waren er niet echt, alleen whales die de prijs opdrijven om hoger te verkopen. Maak je klaar.”

Capo zei vervolgens dat BTC op het punt staat nog een laatste keer in te storten naar nieuwe lokale dieptepunten voordat de koers terugkeert. De crypto-analist benoemde vervolgens een target van ergens in de buurt van $16.000, op basis van zijn grafiek, of een daling van ongeveer 20% in BTC. Hij tweette het volgende:

Het is dus duidelijk dat de meeste ervaren handelaren verwachten dat de Bitcoin koers nog verder zal dalen om het $16.000-niveau te testen. Velen verwachten hier een ommekeer, echter is het afwachten of dit uiteindelijk ook de bodem gaat zijn van de Bitcoin koers. Wat denken jullie? Gaan we verder zakken dan $16.000? Of zal dit toch de bodem zijn? Laat het ons weten op onze socials!