Analist waarschuwt voor 45-50% daling van altcoins

De gerenommeerde cryptocurrency-analist Crypto Capo heeft recentelijk aan zijn ruim 400.000 volgers op Twitter aangegeven dat altcoins nog veel verder moeten dalen dan handelaren beseffen. Hij gaf aan dat hoewel de meeste altcoins ver onder hun recordhoogte staan, er een flinke daling aan zit te komen. Hij tweette:

“Ik verwacht een daling van 45-50% op altcoins ten opzichte van de huidige prijzen.”

Om deze bewering te ondersteunen keek de analist naar de dominantie van Bitcoin (BTC), die de marktkapitalisatie van BTC vergelijkt met de rest van de cryptomarkt. Traditioneel gezien suggereert een stijgende Bitcoin-dominantie dat handelaren altcoins ontvluchten naar een minder risicovolle toewijzing van BTC. Als gevolg hiervan verwacht hij dan ook dat altcoins een flinke klap kunnen gaan krijgen:

Kijkend naar Ethereum (ETH), de meest populaire altcoin op de markt, heeft Capo ook een neerwaarts doel voor ogen. Volgens de analist is ETH op weg naar niveaus die sinds eind 2020 niet meer zijn gezien. Hij tweette het volgende:

“Het volume is aan het verminderen in weerstand en het ziet er uit als een corrigerende beweging.

Volgende ondersteuning: $700-800.″

Wat Bitcoin betreft, zei de analist dat de kopers, die voor ondersteuning hadden moeten zorgen, nu nergens te bekennen zijn. Als gevolg hiervan verwacht hij dan ook dat de koers verder zal gaan dalen. Hij zei het volgende:

“De biedingen die de prijs vasthielden, zijn ingetrokken. De bulls zijn bang of ze waren er niet echt, alleen whales die de prijs opdrijven om hoger te verkopen. Maak je klaar.”

Capo zei vervolgens dat BTC op het punt staat nog een laatste keer in te storten naar nieuwe lokale dieptepunten voordat de koers terugkeert. De crypto-analist benoemde vervolgens een target van ergens in de buurt van $16.000, op basis van zijn grafiek, of een daling van ongeveer 20% in BTC. Hij tweette het volgende: