Vitalik Buterin deelt zijn visie over het gebruik van blockchain in niet-financiële toepassingen

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van het bekende blockchain-project Ethereum (ETH), dook gisteren op Twitter om zijn mening te delen over niet-financiële use-cases voor blockchain-technologie. Hij tweette het volgende:

In het artikel dat hij deelde, getiteld “Waar kan ik een blockchain gebruiken in niet-financiële toepassingen?”, toonde Buterin een groeiende interesse in het gebruik van blockchain-technologie buiten de financiële sector. Hij merkte op dat hoewel andere industrieën de technologie traag hebben toegepast, hij “de waarde van blockchains in veel situaties kan zien”.

Hij zei dat blockchain-technologie kan helpen bij “echt belangrijke doelen zoals vertrouwen en censuurresistentie, maar soms puur voor het gemak.” In het rapport verklaarde hij dat “blockchains als gegevensopslag” behoorlijk belangrijk kunnen zijn in het grote geheel van dingen en dat hij verwacht dat ze zullen worden gebruikt voor “goedkope en betrouwbare gegevensverzameling”.

Een andere mogelijke use-case die werd besproken, was Open-source-statistieken – een concept dat nog in de kinderschoenen staat waarmee diversiteit en decentralisatie kunnen worden gemeten. Hij zei hier het volgende over:

“Een ideaal stemmechanisme zou op de een of andere manier rekening houden met diversiteit en meer gewicht geven aan projecten die niet alleen worden ondersteund door het grootste aantal munten of zelfs mensen, maar door het grootste aantal echt verschillende perspectieven.”

Vitalik besloot zijn paper door te zeggen:

“Ik heb een grote mate van onzekerheid over welk niveau van niet-financieel blockchain-gebruik in elk van deze categorieën zinvol is, maar het lijkt duidelijk dat blockchains als een mogelijk hulpmiddel niet mogen worden afgewezen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!