Cryptocurrencies faciliteren oplichting, aldus mede-oprichter Dogecoin

In een recent interview met The Project zei Dogecoin (DOGE) mede-oprichter Jackson Palmer dat cryptocurrencies oplichting faciliteren. De Australische softwareontwikkelaar ging echter niet zo ver om te beweren dat cryptocurrencies zelf oplichterij zijn, maar gaf het volgende aan:

“Omdat het dit ding is dat buiten de controle van de overheid bestaat, omdat het deze onomkeerbare transactie is, heeft het echt een middel geboden voor oplichters om binnen te komen en al deze dingen te doen.”

Palmer herhaalde in het interview ook dat hij dacht dat de bekende meme-cryptocurrency Dogecoin een grap was, waardoor hij dan ook besloot het niet vast te houden. Hij liep zelfs weg van het project kort na de conceptie omdat hij gefrustreerd raakte door de cryptocurrency-gemeenschap.

De softwareontwikkelaar heeft vervolgens aangegeven blij te zijn dat hij sindsdien niet rijk is geworden met Dogecoin. Cryptocurrency-miljonairs, die zich niet bewust zijn van het feit dat andere mensen geld verliezen, hebben meestal een roze bril, zei Palmer.

Eerder haalde Palmer ook al de krantenkoppen nadat hij met Elon Musk had gediscussieerd. De mede-oprichter van Dogecoin heeft de CEO van Tesla Motors en SpaceX herhaaldelijk als een “oplichter” bestempeld.

Tijdens het meest recente interview besprak Palmer dan ook beroemdheden die cryptocurrencies en crypto-handelsplatforms promootten en beweerde dat iedereen een prijs heeft. Hij benadrukte dat veel mensen die een weelderig leven leiden in crypto, meestal een beurs of andere vitale bedrijven runnen. Hij gaf het volgende aan:

“Voor elk van die mensen zijn er waarschijnlijk tien of misschien zelfs honderd mensen die geen geluk hebben gehad.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!