Verliezen van lange termijn Bitcoin-holders op 2-jaar low

Houders van Bitcoin op de lange termijn lijden hun grootste verliezen sinds de capitulatie van maart 2020 en de bearmarkt van 2018-2019. Toch moeten de lange termijn holders mogelijk nog langer wachten op verlichting in hun portfolio.

Volgens Glassnode’s The Week Onchain-rapport van 6 juni, berekend door de waarde te meten van tokens die op exchanges zijn gestort, bedroegen de totale gerealiseerde verliezen van langetermijnhouders (LTH) van Bitcoin (BTC) op 29 mei meer dan 0,006% van de marktkapitalisatie.

De verliezen kunnen echter nog enige tijd aanhouden als historische verliespatronen van eerdere bearmarkten zich herhalen. De LTH-verliezen van 2018 tot 2019 bereikten een piek van 0,015% van de marktkapitalisatie welke ongeveer een jaar duurden. De huidige verliezen voor langetermijnholders zijn pas ongeveer een maand waargenomen.

Glassnode schrijft dat LTH-verliezen nu lijken op die van eerdere bearmarkten, maar dat ze voor een langere periode moeten aanhouden voordat ze echt vergelijkbaar zijn. In het rapport staat:

“De LTH-verliezen op munten die op beurzen zijn gestort, hebben nu een omvang bereikt die vergelijkbaar is met eerdere bearmarkten. De looptijdcomponent hebben we echter nog niet.”

Volgens Glassnode is een LTH een holder die zijn tokens minstens 155 dagen niet verplaatst heeft. Iedereen die BTC gekocht heeft voor december 2019 staat echter nog wel in de plus op zijn investering. Daarnaast is het vermeldenswaard dat in zowel 2019 als 2020 de prijzen snel herstelden door te bouncen vanaf hun dieptepunten. Momenteel zal er waarschijnlijk een capitulatie plaatsvinden voordat er een significant prijsherstel kan worden gezien.

Ondanks de sombere prijsvooruitzichten, bedroeg de instroom in digitale activabeleggingsproducten zoals Bitcoin exchange-traded funds (ETF) vorige week 100 miljoen dollar. Het CoinShares-rapport van 6 juni benadrukt dat de meeste instroom uit Amerika kwam, wat suggereert dat Europese investeerders op dit moment nog steeds bearish zijn.

Ook wees CoinShares op het verschil in exchange-stromen tussen BTC en ETH. De instroom van BTC in exchanges heeft tot nu toe ongeveer $506 miljoen in waarde gehad tot 2022. Het netto-instroom-saldo van ETH is met $357 miljoen iets lager. Dit suggereert dat het marktsentiment voor ETH momenteel lager is dan dat voor BTC.

Bitcoin-prijzen zijn de afgelopen 24 uur met 5,3% gedaald en handelen op $29.567. Ethereum is in dezelfde periode met 6,7% gedaald en handelde op $1.756 en verloor de afgelopen maand 34%.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!