ABN AMRO

Computerwetenschappers geloven niet in blockchain en cryptocurrencies

Volgens een rapport van The Financial Times hebben 26 vooraanstaande computerwetenschappers en academici een brief ondertekend en afgeleverd aan Amerikaanse functionarissen in de hoofdstad waarin kritiek wordt geuit op cryptocurrencies en blockchain-technologie.

De groep, die bestaat uit Harvard-docent Bruce Schneier, Microsoft-ingenieur Miguel de Icaza en Google Cloud’s hoofdingenieur Kelsey Hightower, wil een “tegenlobby” vormen tegen de groeiende crypto- en blockchain-lobbygroepen. Schneier zei het volgende:

“De beweringen die de voorstanders van blockchain doen, zijn niet waar. Het is niet veilig, het is niet gedecentraliseerd. Elk systeem waarbij je je wachtwoord vergeet en je spaargeld verliest, is geen veilig systeem.”

In de brief die The Financial Times heeft gezien, vragen de auteurs functionarissen om twee keer na te denken voordat ze toegeven aan cryptolobbyisten. Ze gaven het volgende aan:

“We dringen er bij u op aan om weerstand te bieden aan de druk van financiers, lobbyisten en aanjagers van de digitale activa-industrie om een ​​regelgevende veilige haven te creëren voor deze risicovolle, gebrekkige en onbewezen digitale financiële instrumenten …

Crypto-activa zijn het vehikel geweest voor ondeugdelijke en zeer volatiele speculatieve investeringsprogramma’s die actief worden gepromoot bij particuliere beleggers die hun aard en risico mogelijk niet begrijpen.”

Volgens de Icaza van Microsoft is de rekenkracht achter blockchain het equivalent van wat men op een gecentraliseerde manier zou kunnen doen met een computer van $100. Hij ging verder met:

“We verspillen in wezen miljoenen dollars aan apparatuur omdat we hebben besloten dat we het banksysteem niet vertrouwen.”

De lobby-inspanningen van crypto-supporters in Washington zijn de afgelopen jaren toegenomen en hebben de aandacht getrokken van functionarissen van beide partijen. Eerder dit jaar voorspelde SkyBridge Capital CEO Anthony Scarramuci dat lobbygroepen de volgende twee presidentskandidaten van 2024 zouden dwingen pro-crypto te zijn. Nu proberen deze computerwetenschappers echter een tegengeluid te bieden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN