OnlyFans lanceert nieuw NFT-platform, genaamd Zoop

De entertainmentindustrie en non-fungible tokens (NFT’s) zijn nauw met elkaar verbonden. Beide sectoren hebben al op verschillende momenten aangetoond dat zij elkaar goed aanvullen. Daarom integreren verschillende entertainmentplatforms en organisaties NFT’s in hun bedrijfsmodel om unieke producten aan hun gebruikers aan te bieden. Nu is duidelijk geworden dat de oprichter van het populaire contentplatform voor volwassenen, OnlyFans, ook deze stap genomen heeft.

Tim Stokely heeft onlangs zijn plannen onthuld om in het web3-universum te springen via een nieuw NFT-aanbod. Stokely lanceerde eerder met RJ Phillips, de co-CEO van het platform, OnlyFans om de entertainmentindustrie voor volwassenen te democratiseren. De oprichters zijn nu echter gebrand om hun geluk in web3 te beproeven via een nieuw NFT-project.

OnlyFans komt met een Trading Card Platform, Zoop

Tim Stokely en RJ Phillips kondigden de lancering van een Trading Card Platform, genaamd Zoop. Het wordt een gedecentraliseerd NFT-handelsplatform dat draait op het Polygon Network. Bovendien zouden alle soorten klanten en abonnees van OnlyFans kunnen profiteren van dit platform. Gebruikers zullen ook beloningen en lidmaatschapsgeschenken verdienen voor hun bijdrage aan het netwerk. De aard van deze beloningen is echter nog niet bekend.

Verschillende web3-ontwikkelaars en voormalige OnlyFans-managers zullen het Zoop-platform leiden. Het zal gebruikers helpen bij het kopen, verkopen, verhandelen en verzamelen van digitale 3D-speelkaarten. Bovendien zullen deze kaarten populaire beroemdheden en makers van inhoud op het platform vertegenwoordigen. Deze kaarten krijgen tevens een licentie, aangezien Zoop partnerschappen en samenwerkingen heeft met verschillende mediaorganisaties.

De belangrijkste stakeholders van dit project zijn van mening dat dit een overwinning is voor de beroemdheden en fans. Deze beroemdheden zullen op een bekwame manier contact maken met de gebruikers en het zal hen helpen zichzelf te profileren bij een breder publiek. Zoop wordt ondersteund door een bekwaam team van web3-ontwikkelaars die eerdere ervaring hebben met het omgaan met dergelijke producten.

Zoop gaat voor massa adoptie

Zoop wil zich richten op de blockchain-gamification-markt. De miljardenindustrie biedt tal van kansen aan dergelijke startups, omdat er veel vraag naar is. Met de toepassing van Zoop kunnen fans ruilkaarten van hun favoriete makers van inhoud verzamelen. Deze gebruikers kunnen ook strijden op een transparant puntensysteem. Bij de eerste lancering deze zomer biedt Zoop echter een beperkt aantal pre-launch Priority Passes (PP) aan. Deze passen zijn momenteel beschikbaar voor klanten.

Anderzijds richt het Polygon-netwerk zich ook op de lange termijn web3-doelen. De COO van Polygon Studios, Michael Blank sprak zijn opwinding uit over deze samenwerking en samenwerking. Het platform is van mening dat de doelen en missies van Zoop overlappen met die van Polygon. Daarom zou deze samenwerking miljoenen gebruikers naar de web3-sector kunnen trekken.

Bovendien is OnlyFans een van de meest gewilde entertainmentnetwerken ter wereld. Consumenten hadden kritiek op het netwerk, omdat het vorig jaar een mogelijk verbod op expliciete seksgerelateerde inhoud aankondigde. OnlyFans verdedigde zijn beslissing en verklaarde dat het tegemoet komt aan de zorgen van bankiers en investeerders die meer geld wilden verdienen. De beslissing zorgde echter voor veel controverse op het platform.

Deze nieuwe ontwikkeling geeft aan dat OnlyFans van plan is om web3- en NFT-gerelateerde doelen na te streven. Dit zorgt voor meer transparantie en betrouwbaarheid in het platform, aangezien gebruikers en makers van inhoud op unieke manieren zullen profiteren. Door de samenwerking van Zoop en Polygon zal OnlyFans nieuwe mogelijke mogelijkheden onderzoeken om zijn netwerk op te schalen.