Netflix-serie ‘Love, Death + Robots’ lanceert NFT-collectie

De populaire Netflix-serie ‘Love, Death + Robots’ is teruggekeerd met een derde seizoen op Netflix, echter kondigde het tevens aan dat het een NFT-collectie gelanceerd heeft die in de vorm van een speurtocht verspreid zal worden.

Volgens de website van de show is de speurtocht gemaakt in samenwerking met Web3-studio Feature en omvat negen stukken QR-gecodeerde digitale kunstwerken in verschillende media, waaronder billboards, video’s en afleveringen van de sci-fi-serie. Het kondigde het als volgt aan:

De NFT’s van ‘Love, Death + Robots’ worden geslagen op de Ethereum-blockchain, waarbij Netflix alleen gaskosten hoeft te betalen. De startprijs van een NFT op OpenSea is 0,003 ETH, momenteel ongeveer $6.

De lancering van de NFT-collectie van Netflix is slechts de nieuwste duik van het contentplatform in de cryptomarkt. Eerder dit jaar bracht het streamingbedrijf “Trust No One: The Hunt for the Crypto King” uit, een documentaire die het omringende mysterie van de dood van Gerald Cotten, de CEO van cryptocurrency-beurs QuadrigaCX, onderzoekt.