Ethereum koers

Ethereum koers ziet er bearish uit, maar hoe laag kunnen we gaan?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum (ETH) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Het jaar 2022 gaat vooralsnog niet bepaald de boeken in als walhalla voor crypto investeerders. Vrijwel de hele cryptomarkt zit al het hele jaar 2022 in een sterke downtrend en tot dusver is het nog niet gelukt om daaruit te geraken. Hoewel sterke trends omlaag niet leuk zijn voor (met name) investeerders zijn ze wel een belangrijk onderdeel van de cryptomarkt. Volatiliteit werkt twee kanten op en dus in dit geval ook omlaag. Na lange fases van omhoog trenden volgen lange fases van omlaag trenden. Dat is nou eenmaal hoe de markt werkt. Je kan ertegen vechten of je accepteert het en kijkt vooral naar hoe je ervan kan profiteren. Zie dit soort sterke dalingen dus ook niet als bedreiging, maar juist als kans om die lang verwachte “buy the dips” te kunnen doen waar je al zo lang op hebt moeten wachten. We geloven ten slotte allemaal in de toekomst van crypto en van hogere prijzen. Althans, ik in ieder geval wel! Afijn, vandaag gaan we naar de Ethereum koers kijken en gaan we kijken hoe de levels ervoor staan, wat we kunnen verwachten en wat daar voor nodig is. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is goed te zien hoe de prijs al maandenlang sterk omlaag aan het trenden is. Ondanks dat bevinden we ons nog altijd in de macro range, die loopt van de $4.372 tot aan de $1.703. Nu we wederom een lower low hebben neergezet is de verwachting ook dat we verder gaan bewegen richting de onderkant van de range. Dit kan op korte termijn gebeuren, maar het is ook zeker niet uit te sluiten dat we eerst tijdelijk herstel gaan zien en om vanuit daar alsnog richting de onderkant te gaan bewegen. Beide scenario’s zijn zeker realistisch. Mocht de prijs dus ook meer herstel gaan laten zien ben ik geïnteresseerd in swing short posities.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien met hoeveel vormen van resistance de Ethereum koers te maken heeft. De prijs loopt momenteel tegen de resistance aan van de vorige low op de $2.159 en zelfs als het daarboven komt loopt het gelijk in de dagelijkse supply op $2.342-$2.207. Mocht de prijs daar wel voorbij gaan betekent dat waarschijnlijk ook dat de Bitcoin koers meer tijdelijk herstel gaat tonen richting de $37.000 regionen. Als dat gebeurt kan de Ethereum koers ook een aardig herstel laten zien richting de $2.940-$2.770. Ook al zouden we die prijsbeweging gaan zien zijn en blijven wij bearish op Ethereum. De trend is omlaag tot het tegendeel wordt bewezen. Dus als we stijgingen gaan zien gaan wij daar gebruik van maken door naar shorts te kijken, met als eindtarget de $1.703.

Bron: TradingView

Conclusie

De gehele cryptomarkt ziet er momenteel niet echt positief uit en Ethereum is hier een goed voorbeeld van. Wellicht kunnen we een tijdelijk herstel gaan zien, echter kijken we uiteindelijk nog steeds omlaag, met als eindtarget de $1.703. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden. Dit rangen kan echter wel mooie opties op swingtrades met zich meebrengen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN