Tether swapped $1 miljard om USDT te beschermen

Tether heeft donderdag aangekondigd dat het zal coördineren met een derde partij om een chain swap uit te voeren voor het ophalen voor meer dan 1 miljard USDT. Tegelijkertijd blijft het aanbod hetzelfde. Het plan is om Tron TRC20 te gebruiken voor de swap. De beslissing werd genomen doordat USDT naar $0,95 zakte en de koppeling met de Amerikaanse dollar destabiliseerde.

Tron gebruikt voor de ondersteuning van Tether

Justin Sun, de oprichter van Tron, deelde op Twitter dat Tron DAO Reserve het aanbod van USDC en TUSD op Tron met $400 miljoen heeft verhoogd.

De prijs van USDT daalde kort tot $0,95 rond 07:00 UTC, terwijl veel beleggers de zorgen hadden dat USDT hetzelfde lot zou ondergaan als UST, dat deze week de ontkoppeling met de Amerikaanse dollar verloor. De investeerders begonnen USDT in te ruilen voor andere stablecoins zoals USDC, BUSD en DAI.

Doordat Tether snel was met reageren, steeg USDT terug naar stabiele niveaus. Momenteel wordt USDT verhandeld voor een prijs van $0,98. Tether converteerde Tron TRC20 naar Ethereum ERC20 voor 1 miljard USDT en naar Avalanche voor 20 miljoen USDT. Het totale aanbod van USDT blijft tijdens de swap gelijk. Het verhoogde de liquiditeit van de Tron op de markt.

Ondertussen nam Tron DAO Reserve daarnaast de verantwoordelijkheid om de volatiliteit voor zijn algoritmische stablecoin, USDD, te verminderen door het aanbod van USDC en TUSD op Tron van $400 miljoen te vergroten. USDD wwordt momenteel verhandeld op $0,98.

Speculeren op een markt die onder druk staat

Sommige handelaren hebben echter kunnen profiteren van de FUD op de crypto-markt, aangezien de stablecoins onder de $1 zakte. In een reactie op de prijsschommelingen van USDT zei de Nederlandse analist Michaël van de Poppe het volgende:

“De USDT-peg herstelt zich al, wat een goed teken is. Mensen moeten USDT niet vergelijken met UST, want die zijn compleet anders, hoewel de reactie op de markten het gevolg is van enorme angstniveaus.”

De crypto-markt blijft onder druk staan vanwege een bearish sentiment onder handelaren. De UST verloor zijn koppeling en nu USDT een beetje destabiliseert, heeft het de markt een nieuwe angst gegeven. In de afgelopen 24 uur is het handelsvolume op USDT met meer dan 50% gestegen. De handelaren moeten dan ook voorzichtig blijven in de huidige marktomstandigheden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!