Slimme en institutionele investeerders kopen de dip!

Terwijl veel nieuwe personen momenteel weinig interesse tonen in de cryptomarkt en hun portfolio app geen aandacht meer geven, zijn doorgewinterde investeerders op zoek naar unieke kansen in de markt. Dit is overigens niet anders bij institutionele investeerders.

Volgens een rapport van CoinShares registreerden producten die Bitcoin ondersteunen vorige week een verrassende instroom, ondanks een scherpe daling in de markt. Volgens de gegevens laat de wekelijkse instroom tussen 2 en 8 mei zien dat beleggers profiteren van prijsdalingen op de cryptomarkt. Zo toonden beleggers veel interesse in Bitcoin toen de prijs onder $35k dook. Een totaal van $45 miljoen aan instroom werd gezien in Bitcoin.

Purpose Investments en ProShares hebben de afgelopen week $56,8 miljoen en $19,3 miljoen aan crypto-activa verzameld. Terwijl andere investeringsbedrijven zoals 21Shares, 3iQ en CoinShares XBT crypto-activa verkochten. Zo werd een instroom van $66 miljoen geregistreerd in Noord-Amerikaanse beleggingsproducten, terwijl in Europa een uitstroom van in totaal $26 miljoen te zien was. Het rapport gaf het volgende aan:

“We hebben niet dezelfde piek in de handelsactiviteit van beleggingsproducten gezien als historisch gezien tijdens perioden van extreme prijszwakte, en het is te vroeg om te zeggen of dit het einde betekent van de vier weken durende reeks van negatief sentiment.”

Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin (BTC) op $32.400 en Ethereum (ETH) wordt verhandeld voor $2.394. Nu de crypto-sentimentindex de laagste niveaus bereikt, kunnen alleen institutionele aankopen en whales de cryptomarkt van een verdere daling redden.