Kans dat Bitcoin daalt onder de $20.000 is minimaal

De verliezen van de prijzen van cryptocurrencies zijn de afgelopen dagen flink uitgebreid. Bitcoin (BTC) daalde gisteren meer dan 8% tot $29.763, waarbij de totale waarde van de wereldwijde crypto-markt in de afgelopen 24 uur met meer dan 10% is gedaald tot $1,41 biljoen.

Voor het eerst sinds bijna een jaar is de prijs van Bitcoin onder de $30.000 gedaald. Dit gebeurde voor het laast in juli 2021. De prijs is in de afgelopen zeven dagen met bijna 20% gedaald. Ook zijn de prijzen van verschillende andere top 10 cryptocurrencies in de afgelopen 24 sterk gedaald, waarbij Ethereum (ETH) een verlies zag van bijna 6% tot $2.319.

Is er een comeback mogelijk voor BTC?

De bredere crypto-markt is zich momenteel echter aan het voorbereiden op een comeback. Dit stelt een crypto-handelaar die vooruitloopt op de huidige update van de consumentenprijsindex (CPI).

De crypto-strateeg onder het pseudoniem, Cantering Clark, heeft gezegd dat hij de dominantie van USDT (USDT.D) in de gaten houdt. Dit geeft het marktaandeel van USDT aan in vergelijking met de rest van de crypto-markten.

De dominantie van USDT is toegenomen en dit laat zien dat marktdeelnemers hun crypto-activa verkopen om in Tether te investeren. De grafiek van USDT.D is momenteel echter aan het corrigeren, wat aangeeft dat handelaren Tether verkopen om andere crypto-activa te kopen. Clark is dan ook van mening dat USDT.D toe is aan een correctie, omdat deze op de all-time high blijft hangen. Clark zei:

“Ik denk dat we snel zullen stuiteren. Langzaam meer plek kopen in deze regio, niet alleen een kortetermijnhandel, en niet bang om lager te kopen. Ik denk dat deze aankopen buiten een wekelijks tijdsbestek worden beloond. De grafiek waar je naar kijkt – stables dominantie bij een ATH. Geef spike naar beneden.”

Naar verwachting wordt op 11 mei de aanstaande CPI-update gegeven, dat volgens de crypto-handelaar zou kunnen fungeren als een katalysator voor een pullback-rally. Als de CPI volgende week iets lager uitkomt, kan de markt op korte termijn reageren, ook al heeft dit geen invloed op de inflatie.

Over Bitcoin is de handelaar van mening dat er een kans bestaat dat de prijs onder de $20.000 kan zakken. Hij heeft echter wel aangegeven dat dit dramatische scenario een minimale kans heeft. Hij zei:

“Is het mogelijk voor BTC om onder de $20.000 te gaan en verder dan alleen wat wick? Ja absoluut. Denk ik dat het waarschijnlijk is? Absoluut niet lol … Ik ga niet op de kar van $24.000 springen. Ik denk dat aankopen in de lage $30.000 lonend zullen zijn voordat zoiets als dat gebeurt.”