Fake volume

Hoe doet Polkadot (DOT) het tot nu toe en wat is het perspectief?

Het bekende bedrijf omtrent blockchain research, Messari, publiceerde onlangs een rapport over de Q1-prestaties van de bekende layer-1-blockchain Polkadot (DOT). In dit rapport werden de prijsactie van het protocol, het netwerkgebruik, de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van staking en decentralisatie en de toekomstige mogelijkheden geschetst.

Parachain-veilingen

Het rapport verklaarde dat Polkadot 13 veilingen van parachain-slots heeft voltooid, waarbij een totaal van 127,8 miljoen DOT – ter waarde van $2,9 miljard (aan het einde van het eerste kwartaal) en ongeveer 11% van het totale aanbod – werd vastgezet. Daarnaast staan ​​er tot februari 2023 nog 28 parachain-slotveilingen gepland, waarmee het totaal op 41 komt.

Hoewel de actieve en nieuwe accounts in dezelfde periode zijn afgenomen, bevestigt de groei van parachains de gestage voortgang van het ecosysteem. Ondertussen is in het eerste kwartaal van 2021 het aantal adressen met DOT gestaag toegenomen, wat wijst op een constant groeiende interesse in het ecosysteem, ondanks dat de markt bearish blijft.

Het rapport schreef de daling van actieve accounts toe aan gebruikers die hun DOT vergrendelen om hun gewenste parachain (s) in een slotveiling te ondersteunen, omdat DOT is opgesloten in een “crowdlening” en niet kan worden ingetrokken voor gebruik in andere applicaties.

Ontwikkelaars blijven interesse hebben in Polkadot

Het aantal werkende ontwikkelaars is ook een kritische maatstaf die de robuustheid van een ecosysteem evalueert. Het rapport merkte op dat “in het eerste kwartaal van 2022 de gemiddelde maandelijkse ontwikkelaarsactiviteit met 10% daalde, omdat ontwikkelaars prioriteit gaven aan het inschakelen van eerder geïmplementeerde functies in plaats van het ontwikkelen van nieuwe functies.”

Het rapport concludeerde echter dat de ontwikkelaarsactiviteit van Polkadot op het hoogste niveau in crypto blijft, aangezien het alleen achter wordt gelaten door Ethereum.

Het rapport gaf echter ook aan dat de prijs van DOT zich minder positief ontwikkeld heeft. Een dag nadat het protocol de eerste parachain-slotveiling voor november had goedgekeurd, bereikte DOT ATH op $55,08. Sindsdien handelt de prijs van het actief echter neerwaarts samen met de bredere markt.

Uitdagingen

Het rapport zei dat de interesse in het ecosysteem was afgenomen nadat gebruikers in november overspoelden om deel te nemen aan de parachain-slotveilingen. Het suggereerde dat het protocol “een vonk nodig heeft”, zoals het ontwikkelen van “een nieuwe primitieve(n) die gebruikmaakt van de cross-chain-architectuur en XCM-communicatie” om opnieuw gebruikers aan te trekken. Ook is de belangrijkste portemonnee van het netwerk, de Polkadot JS-portemonnee, door gebruikers bekritiseerd vanwege de algemene functionaliteiten.

Het rapport wees er ten slotte op dat het unieke karakter van de architectuur heeft geleid tot misverstanden en misvattingen die een bredere acceptatie van het netwerk afschrikken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN