Digitale kunst een stuk minder populair dan voorheen

De markt van digitale kunst heeft in de afgelopen 24 uur een flinke klap te verduren gekregen na een enorme daling van de markt. Slechts enkele dagen geleden was er nieuws over een crash in de algemene markt van ongeveer 92% in cumulatieve waarde. De sprookjesachtige NFT-markt is momenteel weer op weg naar normaliteit, na de enorme hype van vorig jaar. Volgens verschillende gegevens zijn de prestaties van de markt van digitale kunst in het eerste kwartaal met 47% gedaald.

Zoals we eerder al aangaven, is de NFT-markt flink gedaald en dit lijkt op korte termijn nog niet te stoppen. Als we kijken naar gegevens van de analysewebsite NFTGo, dan is duidelijk te zien dat Otherdeed een enorme daling van 50% heeft doorgemaakt, terwijl Mutant Ape Yacht Club een daling van 46% laat zien. De enige NFT in deze groep die een relatief kalmere bearish markt heeft gezien, is de Bored Ape Yacht Club NFT, met een daling van 25%.

De afgelopen 24 uur zijn niet gemakkelijk geweest voor de algemene NFT-markt, wat duidelijk te zien is bij Yuga NFT’s, die een enorme daling van 31% gezien heeft. In hetzelfde tijdsbestek zijn de prijzen van NFT’s op de markt nog steeds hetzelfde, ondanks het feit dat de marktkapitalisatie van de sector een flinke klap te verduren heeft gekregen, waardoor het gedaald is naar $19,5 miljard.

NFT’s die gestegen zijn

Kijkend naar de markt vanuit een zevendaags perspectief, heeft elke andere collectie meer dan 50% van zijn waarde verloren. Otherdeed vecht echter nog steeds om het hoofd boven water te houden in hetzelfde tijdsbestek. Dit geeft aan dat de markt binnenkort het bearish gebied kan verlaten, aangezien er zich bullish tekens beginnen te vertonen. In de top 10 NFT’s volgens handelsvolume, zien slechts drie collecties bullish signalen.

Deze collecties zijn Azuki, met een stijging van 7,5% op de vijfde plaats, terwijl CyberBrokers, die wordt verhandeld tegen 4,12%, de tweede plaats inneemt. Een andere NFT die meer toeneemt, is de Doodles NFT, met een stijging van 22,74%. Afgezien van de Yuga NFT’s die op Ethereum zijn gehuisvest, hebben meer dan acht blockchains die de top 10 posities innemen enorme verliezen te verduren gekregen.

De verkopen hebben een pak slaag van 22,5% gekregen bij acht van de top 10, terwijl slechts twee een sprong van 75,3% zien. Portefeuilles in de NFT-markt nemen de afgelopen zeven dagen ook gestaag af. Ook het aantal nieuwe wallets dat een aankoop doet, heeft sinds deze maand een flinke deuk opgelopen. Deze bewegingen hebben er echter niet toe geleid dat analisten terugkwamen op hun voorspellingen over de markt van digitale kunst.