Coinbase CEO voorspelt 1 miljard mensen in crypto

Brian Armstrong, de mede-oprichter en CEO van Coinbase, is optimistisch over de toekomstige ontwikkelingen ondanks de grimmige toestand van de crypto-markt sinds begin 2022. Recentelijk voorspelde hij op een conferentie dat binnen tien jaar een miljard mensen in het ecosysteem van digitale activa zullen zijn gesprongen. Hij zei:

“Mijn gok is dat we over 10-20 jaar een aanzienlijk deel van het bbp zullen zien gebeuren in de crypto-economie.”

De voorspelling van Armstrong klinkt logisch als er gekeken wordt naar de groei van nieuwe cryptogebruikers in het afgelopen jaar. In het eerste half jaar van 2021 is het aantal mensen dat betrokken is bij de markt meer dan verdubbeld tot meer dan 220 miljoen gebruikers. Hierbij is het echter wel waardig te benoemen dat gedurende dit tijdsbestek de prijzen van Bitcoin en de meeste altcoins vaak all-time highs met zich mee brachten. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie brak in april 2021 de $60.000 grens, wat meer dan 50% hoger is dan de huidige waarde ervan.

Ook werd er op de conferentie gesproken door de CEO van Ark Invest, Cathie Wood. Zij betoogde dat monetaire bedrijven hun gekwalificeerde werknemers zouden kunnen verliezen als ze de DeFi-sector niet omarmen:

“In het geval van DeFi en internet van de volgende generatie zien we dat veel financiële bedrijven talent verliezen aan crypto. Dus moeten ze het serieus nemen, anders worden ze uitgehold.”

Recente ontwikkelingen van Coinbase

De crypto-exchange, Coinbase, heeft daarnaast in de afgelopen maanden behoorlijke stappen gezet. In maart kondigde het bedrijf aan dat de NFT-marketplace binnenkort gelanceerd zal worden. De exacte datum is nog niet onthuld, terwijl er al meer dan 2,5 miljoen Coinbase-gebruikers zich hebben aangesloten bij de wachtlijst.

Rapporten onthulden kort erna dat het platform dicht bij het verwerven van 2TM is, wat een crypto-exchange is uit Brazilië. De laatste wordt gecontroleerd door de grootste digitale activamakelaar in Latijns-Amerika – Mercado Bitcoin.

BtcTurk was de volgende op de lijst om te worden verworven door Coinbase. In april onthulde het bedrijf namelijk dat het de intenties heeft om het oudste cryptoplatform van Turkije te kopen. De overname zou worden afgerond voor ongeveer 5 miljard dollar. Vanwege de depreciatie van de Turkse lira en de recente duik van bitcoin, schudden de entiteiten echter de hand op een overeenkomst van $3,2 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!