BtcTurk wordt hoofdsponsor van de nationale voetbalelftallen van Turkije

BtcTurk, een in Turkije gevestigde cryptocurrency exchange, is de hoofdsponsor geworden van zowel de nationale mannen en vrouwen voetbalelftallen. Dit zorgt ervoor dat BtcTurk de allereerste cryptocurrency exchange is die een sponsorovereenkomst met een nationaal team aangaat. Volgens de officiële aankondiging zal de overeenkomst met de Turkse voetbalbond (TFF) de komende 28 maanden duren.

“We hebben de hoofdsponsoring van de nationale teams op ons genomen. Als #BtcTurk wensen we onze nationale teams veel succes bij het Europees kampioenschap voetbal 2021.”

Door de nieuwe sponsorovereenkomst zullen honderden miljoenen Europese voetbalfans een BtcTurk logo op de trainingsshirts van spelers zien.

BtcTurk werkte eerder als samen met Yeni Maltyaspor

Vorig jaar sloot BtcTurk een sponsorovereenkomst met het Turkse Super League-team Yeni Malatyaspor. BtcTurk CEO Özgür Güneri zei het volgende over de nieuwe sponsorovereenkomst:

“We zijn er trots op een van de ‘belangrijkste’ supporters van onze nationale teams te zijn bij het UEFA European Championship, dat in 2021 zal worden gehouden. Dit is de eerste keer dat de wedstrijden in een oneven jaar worden gehouden.”

Turken investeren steeds meer in cryptocurrencies

Turkije heeft cryptocurrencies niet officieel erkend als handelsmedium, maar het is erg populair in het land. Een recentelijk onderzoek laat zien dat 1 op de 5 Turkse respondenten in het bezit is van cryptocurrencies. Door de hoge inflatie hebben de Turkse burgers het vertrouwen in de lira verloren. Dit heeft ertoe geleid dat cryptocurrencies gestaag aan populariteit is gaan winnen. Zelfs met marktinterventies en geruststellende verhalen over monetaire stabiliteit die van de overheid komen, is het vertrouwen van de lokale bevolking in de lira in een neerwaartse spiraal.

Bron: Statist

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!