Whales accumuleren meer dan $28 miljoen aan WBTC

De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC), heeft enig herstel laten zien sinds de recente dump. De prijzen van BTC hebben de afgelopen 7 dagen een marginale stijging laten zien van ongeveer 1%. Tegelijkertijd heeft Bitcoin op de Ethereum-chain, Wrapped Bitcoin (WBTC), een enorme piek laten zien in de handel ervan.

Het is interessant te noemen dat de grootste van de recent geregistreerde transacties van de ETH-whales een plotselinge toename van Wrapped BTC-accumulatie laat zien. In de afgelopen 24 uur is er meer dan $28 miljoen aan WBTC-tokens toegevoegd door de ETH-whales, aldus WhaleStats. Door deze stap is het 24-uurs handelsvolume van WBTC met meer dan 85% omhoog geschoten.

Een ETH-walvis met de naam “Saruman” alleen al heeft ongeveer $25,3 miljoen aan WBTC-tokens toegevoegd. Volgens gegevens voegde hij in een enkele transactie bijna $12 miljoen aan WBTC-tokens toe. Saruman bezit hiermee $62,4 miljoen aan Wrapped BTC-tokens.

Het WBTC-token wordt echter geplaatst in de lijst met top 10-tokens die worden gehouden door de grootste van de ETH-walvissen. Uit gegevens blijkt dat ETH-portefeuilles meer dan $ 462 miljoen aan Wrapped BTC-tokens bevatten.

WBTC maakt gebruik van smart contracts op de Ethereum-blockchain. Het zou daarom mogelijk zijn dat er toegenomen interesse is voor DeFi-applicaties bij grote whales. Momenteel biedt DeFi betere rendementen dan de bredere crypto-markt.

WBTC draagt bij aan stijgende gasprijzen

Op het moment van schrijven wordt WBTC verhandelt voor een prijs van $38.980. De prijzen van WBTC zijn in de afgelopen 24 uur met meer dan 2% gestegen. Met de huidige prijzen is WBTC het 16e grootste token op basis van marktkapitalisatie met $10,8 miljard.

Het toegenomen handelsvolume in Wrapped BTC heeft het effect van stijgende gasprijzen versterkt. Yuga Labs Metaverse Otherside veroorzaakte namelijk met landveilingen een torenhoge stijging van gaskosten op de blockchain, aldus rapporten. Een stuk grond in de Otherside Metaverse kostte op een gegeven moment zelfs meer dan $5.700. De veel gehypete metaverse veiling leidde tot een escalatie van de Ethereum-transactiekosten met ongeveer $200 in één keer. Na de lancering overschreden de gaskosten voor het slaan van de Yuga Labs NFT $123 miljoen, waarbij elke Otherdeed ongeveer $ 6.000 nodig had, meldde Fortune.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!