Extreme HODLing kan Bitcoin vernietigen, aldus Arthur Hayes

De mede-oprichter van de omstreden derivatenbeurs BitMEX, Arthur Hayes, heeft in een recente blogpost aangegeven dat extreme HODLing kan leiden tot de volledige vernietiging van Bitcoin (BTC).

Hayes merkte op dat de gigantische prijsstijgingen van Bitcoin in het afgelopen decennium hebben geleid tot een cultuur van HODLing, waarbij een munt voor de lange termijn wordt vastgehouden in plaats van deze te verkopen. Hij gaf echter aan dat Bitcoin, in tegenstelling tot goud, moet worden gebruikt om waarde te hebben, aangezien miners energie besteden om het BTC-netwerk te onderhouden. Hij zei het volgende:

“Om hun kosten te dekken, moeten miners worden betaald in een token dat maatschappelijk waardevol is. Bitcoin moet daarom bewegen, en beweging tussen partijen is de antithese van de HODL-cultuur. HODL-cultuur naar zijn f(x): maxima zou resulteren in de volledige vernietiging van Bitcoin.

Zodra alle Bitcoin is geslagen en miners niet langer voldoende inkomsten ontvangen uit netwerkbeloningen in de vorm van nieuw geslagen Bitcoin, moeten ze in plaats daarvan rekenen op transactiekosten. Als er geen Bitcoin van eigenaar verandert omdat we allemaal zelfvoldaan onze USB-sticks vasthouden, dan zal er geen hashpower zijn die het netwerk ondersteunt. Geen netwerk… geen waarde.”

Om dit scenario te vermijden, zei Hayes dat beleidsmakers een regelgevingsomgeving moeten ontwikkelen die “een farm-to-table Bitcoin-economie bevordert”. Hij ging verder met:

“Een land dat besluit om Bitcoin in zijn spaarmix op te nemen, zal beleid opstellen dat het gebruik ervan aanmoedigt. Want als we ons werk als predikers en leraren hebben gedaan, begrijpt iedereen die Bitcoin heeft, dat het hun plicht is – op kleine en grote manieren – om het daadwerkelijke gebruik ervan te promoten.”

In maart pleiten Hayes en mede-oprichters van BitMEX, Benjamin Delo en Samuel Reed, schuldig aan het overtreden van een wet die financiële instellingen verplicht de overheid te helpen bij het opsporen en bestrijden van witwaspraktijken. De Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) beweerde dat het trio moedwillig verzuimde om anti-witwasprotocollen te handhaven en profiteerde van de transacties van in de VS gevestigde klanten, ondanks het feit dat BitMEX geen diensten verleende aan individuen in de VS.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!