Crypto Nieuws

Crypto zal niet alleen door de SEC worden gereguleerd, aldus CEO van Coinbase

De CEO van de grote Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase, Brian Armstrong, heeft in een recente interview op de All-in podcast een voorspelling gedaan over hoe het toekomstige regelgevingslandschap eruit zou kunnen zien voor cryptocurrencies.

In het interview gaf Armstrong aan dat de crypto-industrie waarschijnlijk niet alleen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zal worden gereguleerd, aangezien niet alle digitale activa als een effect kunnen worden beschouwd. Hij zei het volgende:

“Dit is wat ik me realiseer. Crypto zal veel verschillende dingen zijn. Het zal niet alleen een regelgever zijn die het doet. Denk aan cryptocurrencies zoals Bitcoin. Dat is vrij duidelijk een handelsartikel. Of Ethereum. Veel hiervan zijn grondstoffen die waarschijnlijk gereguleerd zouden moeten worden door de commodities [regulator], of de CFTC.

Als mensen geld willen inzamelen voor hun bedrijf als effect, moet dat door de SEC als zodanig worden gereguleerd. Het zou fijn zijn als daar meer duidelijkheid over zou zijn.

Afzonderlijk zijn er ook enkele cryptocurrencies die valuta’s zoals stablecoins zullen worden en misschien zou de Schatkist die moeten reguleren. Ten slotte zullen er cryptocurrencies zijn die geen van de bovenstaande zijn. Het zijn kunstwerken of iets dat waarschijnlijk niet eens gereguleerd zou moeten worden.”

Armstrong ging verder met aangeven dat het reguleren van de crypto-industrie een evenwicht vereist tussen het beschermen van investeerders en het openhouden van dingen voor nieuwe innovatie die toegankelijk is voor gewone mensen. Hij beschreef het als volgt:

“We willen de bescherming van mensen in evenwicht brengen, maar we willen ook dat de overheid niet in een positie komt waarin ze winnaars en verliezers kiest. Dat iets legaal is, maakt het nog geen goede investering.

Ik denk dat we allemaal van fraude af willen, dus als je fraude pleegt, wat inhoudt dat je tegen investeerders loog, dan zou dat een misdaad moeten zijn. Ik wil met iedereen in de regering samenwerken om ervoor te zorgen dat die dingen niet gebeuren. Het gevaar is dat we ooit op een plek komen waar we zeggen dat alleen rijke mensen nu kunnen investeren omdat er op de een of andere manier een geaccrediteerde beleggerstest is. Dat is inherent exclusief. Ik hou niet van de geaccrediteerde beleggerswetten.

Als we ooit op een plek komen waar de regering zegt: ‘Je moet XYZ-criteria hebben en een persoon met zoveel jaren ervaring op hun cv’, dan komen we nu in de regering, een soort van ontworpen door commissie om winnaars en verliezers, en dat is inherent gebrekkig, omdat veel echte baanbrekende innovaties in het begin op slechte ideeën lijken.

Het zijn het soort dingen waar een overheidsinstantie nooit in zou investeren of geld in zou steken, dus dat is de inherente spanning waar we ons zorgen over moeten maken. We beschermen mensen, maar plaatsen de overheid niet in de rol van het kiezen van winnaars en verliezers.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN